Duminică, 23 Februarie 2025
RO EN

KM Trust: Accentuare a anxietatii si senzatiei de coplesire la varfurile organizatiilor

Efectele pandemiei, fenomenul global al demisiilor in masa la diverse niveluri de management, iar in prezent provocarile regionale in contextul conflictului din Ucraina - acestea sunt doar cateva dintre provocarile liderilor companiilor mari din Romania in ultimii ani. Acestea dar si alti factori legati de presiunile interne de permananeta adaptabilitate ale business-ului au condus la o accentuare a anxietatii si senzatiei de coplesire la nivelurile de varf ale organizatiilor, astfel incat 7 din 10 companii au apelat in ultimul an la programe de management al stresului si anxietatii, conform datelor K.M.Trust & Partners.
Acesta este un indicator esential al starii generalizate de coplesire al societatii si economiei, avand in vedere ca marile companii sunt si cele care au cel mai mare numar de angajati si au un impact major in economie. Stresul cronic, senzatia de burnout sau de coplesire (overwhelm) sunt doar cateva dintre efectele pe termen scurt, insa efectele sociale si economice de lunga durata sunt mult mai ample, avertizeaza specialistii.
Executivii s-au confruntat in ultimii 2 ani cu o crestere exponentiala a nivelului de stres si anxietate. Anterior pandemiei, ritmul de lucru, viteza schimbarilor si mediul economic in continua schimbare erau generatori importanti de stres, insa cele 5 valuri de pandemie consecutive si inca prezente, dinamicile ultra rapide din tehnologie si economie, conflictul din Ucraina prezentate permanent si amplificat in media au dus pe foarte multi la limita si continua sa o faca, apreciaza specialistii K.M.Trust & Partners
Daca in anii de dinaintea pandemiei, in medie 2 din 10 organizatii solicitau programe prin care sa invete cum sa gestioneze/previna stresul, senzatia de coplesire si anxietate, in ultimul an cererea a ajuns la 70% din total, arata datele K.M.Trust & Partners. Echipele executive care au solicitat astfel de servicii fac parte din industria farmaceutica, logistica, tehnologie, servicii, retail, media sau case de avocatura.
“In urma discutiilor cu diversi CEO ai marilor companii din Romania, 4 din 6 companii declarau un nivel de stres si panica greu de controlat in cadrul organizatiilor. Mass-media are o putere extraordinara de a gestiona fenomenul, iar acesta este unul dintre momentele istorice in omenire cand presa poate frana aceste efecte nocive, prin limitarea informatiilor care provoaca anxietate,” declara Radu Manolescu, Managing Partner K.M.Trust & Partners.
Din informatiile companiei, cele mai intalnite motive de stres si anxietate in ultimii ani sunt legate de decesul/imbolnavirea membrilor familiei, a colegilor, a noastra, de anxietatile generate de propaganda conflictului din Ucraina si de manifestarea fricilor in toate formele ei (ex. “fuga” din calea razboiului, fuga dupa provizii, rezerve, planuri de relocare etc.)

Din aceeasi categorie

19 Feb 06:00 | MANPOWER: Cifra de afaceri de 4,4 miliarde USD, intr-un context provocator
17 Feb 11:21 | Piata muncii: Generatia Z, impactul AI si schimbari majore pentru angajatori in 2025
07 Feb 09:41 | PWC: Ponderea firmelor care anticipeaza reduceri de personal in 2025, in crestere
30 Ian 12:29 | MMSS: 191 accidente pe santierele de cladiri consemnate in primele 9 luni din 2024
23 Ian 17:31 | PWC: Doar 10% din angajatori vor ajusta salariul brut dupa eliminarea facilitatilor
22 Ian 12:39 | SONDAJ: Patru din 10 angajati din Romania cheltuiesc 90% din veniturile lunare
16 Ian 13:04 | PWC: Majorarea salariului minim duce la cresteri ale altor metode de remunerare
16 Ian 12:01 | SAINT-GOBAIN: Certificare "Angajator de Top" pentru al 9-lea an consecutiv
09 Ian 12:41 | Piata muncii in 2024: Aproape 300.000 de locuri de munca noi si 11 milioane aplicari
20 Dec 11:27 | Beneficii salariale: un instrument strategic pentru optimizarea resurselor umane
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA