Duminică, 27 Iulie 2025
RO EN

SCHNEIDER: Digitalizarea seteaza noi directii pe piata de instalatii si automatizari

Digitalizarea este una dintre tendintele cu efect profund in toate domeniile de activitate - de la retele electrice si masini, pana la cladiri sau echipamente medicale. In acest context, Schneider Electric, lider in domeniul transformarii digitale a managementului energiei si al automatizarilor, foloseste cele mai noi tehnologii pentru a obtine un mai bun management al energiei si o eficienta superioara pentru beneficiari. Conform datelor companiei, o cladire inteligenta isi produce energia pe care o consuma si tinde spre o amprenta de carbon nula, ceea ce inseamna ca nu foloseste arderea combustibililor fosili si implementeaza programe de echilibrare a cererii si a consumului de energie. De asemenea, aceasta are costuri operationale mai mici si o eficienta mai mare, datorita integrarii si conectivitatii sistemelor din cladire, valorificand ulterior datele obtinute, prin actiuni concrete de imbunatatire a activitatii. Nu in ultimul rand, o cladire inteligenta contribuie la exploatarea mult mai eficienta, in termeni de productivitate, sanatatea angajatilor si retentia acestora.
"Presiunea de a scadea cat mai mult costurile este tot mai mare pentru companii, in contextul mai larg al reglementarilor internationale de reducere a emisiilor de carbon in urmatorii ani. In conditiile unei piete competitive, eficientizarea costurilor de mentenanta a cladirilor de birouri va fi una dintre masurile capabile sa diferentieze o companie de succes de una la limita supravietuirii", a precizat Marius Persinaru, Country President Romania si Republica Moldova.
In acest context, compania se concentreaza pe popularizarea arhitecturii digitale integrate EcoStruxure, care valorifica si conecteaza cele mai bune solutii de tehnologie operationala cu cele mai noi tehnologii IT, cu scopul de a optimiza operatiunile unei companii. De asemenea, o alta directie de actiune incepand din acest an este realitatea virtuala, care imbunatateste eficienta operationala si reduce intarzierile si posibilele erori din procesele industriale.
 
Proiecte complexe cu solutii digitalizate si tehnologii noi
"In 2019 am continuat proiectele de modernizare a retelelor de energie electrica incepute anul trecut. Solutia digitalizata, EcoStruxure ADMS, permite eficientizarea administrarii retelelor folosind o singura platforma IT, o singura baza de date si o singura interfata. In domeniul imobiliar, am asigurat solutiile tehnice pentru transformarea fostei fabrici de confectii clujene Flacara in prima cladire din Romania care a obtinut cel mai inalt nivel de evaluare, conform criteriilor standardului international BREEAM: cladirea de birouri Binarium. Solutia folosita, Schneider Electric BMS EcoStruxure Building Operation, a permis monitorizarea si controlul tuturor instalatiilor din cladire - infrastructura electrica, HVAC, iluminat, jaluzele, contoare electrice, de apa si termice. Un alt proiect care a implicat solutia noastra de BMS este cel pentru cladirea de birouri The Bridge 1, din zona de vest a Bucurestiului. Aici sunt controlate si monitorizate inclusiv statiile de incarcare pentru masini electrice", a mai spus Marius Persinaru.
Portofoliul Schneider Electric vizeaza in special segmentul B2B, insa compania comercializeaza si produse pentru segmentul B2C, prin intermediul partenerilor. Arhitectura digitala EcoStruxure, ce consta intr-o platforma IoT de tip plug-and-play, este adaptata pentru eficientizarea energetica in cinci mari domenii de activitate: constructii, unitati de productie, centre de date, energie si retele de distributie a energiei electrice. 
Un segment important in activitatea companiei este reprezentat de solutiile pentru distributia electrica de joasa si medie tensiune: relee de protectie, celule electrice si componente pentru tablouri MT, tablouri electrice. Schneider Electric furnizeaza, de asemenea, solutii pentru centrele de date: rack-uri si accesorii IT, solutii de racire, UPS-uri, solutii de protectie impotriva supratensiunii marca apc by Schneider Electric. Pe segmentul utilizatorilor individuali, compania propune sisteme pentru locuinte inteligente - sisteme de securitate, intrerupatoare si solutii de control al iluminatului si temperaturii, senzori si detectoare de fum. Printre sistemele destinate utilizatorilor individuali se afla gamele de intrerupatoare si prize Unica, Sedna, Asfora, solutiile de automatizare pentru locuinte KNX, UPS-urile Galaxy sau Easy UPS, toate sub umbrela Schneider Electric.

Din aceeasi categorie

04 Iul 12:22 | E-INFRA, membru fondator si partener al think-tank Atlantic Council Romania
26 Iun 12:26 | ADREM atrage 18 milioane euro de la ING si BRD pentru extinderea operatiunilor
26 Iun 07:00 | SIEMENS: Vanzari de aproape 20 miliarde euro si perspective de crestere de pana la 7%
25 Iun 11:54 | Schrack Technik a inaugurat noul centru de materiale electrice de la Domnesti
19 Iun 07:00 | LEGRAND obtine cresterea afacerilor cu 12,3% si are prognoze optimiste pentru 2025
18 Iun 12:46 | Kilowat: Eliminarea plafonarii energiei va aduce cresteri de 34-130% ale preturilor
11 Iun 15:14 | ADREM: Venituri de 70 milioane euro in 2024 si planuri de crestere cu 70% in 2025
11 Iun 07:29 | FOCUS Security: Crestere de 30% a cererii de automatizari integrate, pana in 2030
11 Iun 07:00 | EATON raporteaza afaceri de 6,4 miliarde USD in primele trei luni ale anului 2025
10 Iun 07:18 | SECUNET: Stabilitatea financiara a companiei, principalul obiectiv pe termen scurt
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA