Miercuri, 19 Februarie 2025
RO EN

RC BETON BAU, companie in dezvoltare, mizeaza pe o crestere de 60% in 2022

RC BETON BAU, companie romaneasca specializata in executia de lucrari de constructii civile, estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de 113,5 milioane de lei in 2022, in urma unei cresteri de 60% fata de nivelul de 70,92 milioane de lei inregistrat in 2021. Prognoza este realizata de conducerea companiei pe baza activitatii inregistrate in prima jumatate a anului si a previziunilor pentru sezonul de toamna-iarna. Compania are in derulare proiecte in Germania si in Romania, dezvoltarea constanta si succesul sau fiind fundamentate pe o organizare eficienta, un management dinamic si un spirit antreprenorial bine dezvoltat. Societatea executa o gama variata de lucrari de constructii de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, servicii de dirigentie de santier si de inginerie, precum si consultanta tehnica si management de proiect.
Echipa RC BETON BAU numara, in momentul de fata, peste 400 de angajati, inclusiv personal administrativ (specialisti in resurse umane, in securitatea muncii, tehnicieni, economisti etc.), ingineri, maistri, macaragii, dulgheri, fierari, zidari, dar si personal necalificat. Compania a fost infiintata in 2018 si este detinuta in parteneriat de dipl. ing. Radu Balan si dipl. ing. Codrin Botezat.
 
Portofoliu de contracte de 33 milioane euro
Portofoliul RC BETON BAU cuprinde peste 40 de proiecte de constructii, dintre care 20 in desfasurare in momentul actual in Germania si 4 in Romania. Printre proiectele curente majore se afla noul campus medical din Lörrach (in parteneriat cu compania Ed. Zublin AG), in landul Baden-Württemberg, care va deservi intreaga zona de sud-vest a Germaniei, proiectul rezidential Regenburger Viertel din Nürnberg (desfasurat in parteneriat cu Max Bögl) si Hoffman Trapez München, un proiect in colaborare cu ZECH Roh-und SF-Bau GmbH, ce prevede constructia viitorului sediu de birouri al producatorului de echipamente Hoffmann Group. La acestea se adauga o serie de alte proiecte rezidentiale de amploare in München, Rosenheim, Würzburg, Ulm si Osnabrück.
 
 
Valoarea portofoliului de proiecte curente se ridica la aproximativ 33 milioane de euro, lucrari ce se vor incheia fie in cursul anului curent, fie in 2023 sau, in cateva cazuri, in 2024.
"Primele 3 trimestre ale acestui an ne-au adus rezultate bune, in pofida contextului geopolitic si economic actual. Pe fondul acestor provocari si al incertitudinilor din piata a fost necesara o intensificare a eforturilor pentru a atinge si a mentine volumul de activitate prognozat pentru aceasta perioada. Ne-am adaptat situatiei actuale si pastram o legatura stransa cu partenerii nostri, pe care ii asiguram ca le oferim acelasi nivel ridicat de calitate si profesionalism de pana acum", a declarat Radu Balan, unul dintre fondatorii companiei de constructii.
 
Planuri de extindere pe pietele din Romania si Germania
Pentru perioada urmatoare, conducerea RC BETON BAU are in plan sa-si consolideze prezenta si sa-si extinda activitatile pe piata romaneasca, dezvoltand atat proiecte proprii, cat si pentru alti beneficiari. De asemenea, contractarea de proiecte in Germania ramane pe lista prioritatilor companiei, planurile pentru viitor incluzand si diversificarea ofertei de servicii si lucrari din domeniul constructiilor.
 
 
"Daca in momentul de fata, o buna parte din activitatea noastra consta in executia de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, ne-am propus ca in viitor sa accentuam oferta noastra de management integrat de proiect si ne-am marit, in acest sens, echipa de profesionisti. Ne dorim sa acoperim intregul lant valoric, oferind clientilor lucrari pe care le coordonam de la nivel de proiect, pana la predarea la cheie. In ceea ce priveste pregatirea angajatilor nostri, investim in aceasta directie si o consideram o prioritate atat pentru a putea oferi servicii de calitate, cat si pentru a putea retine talentele in cadrul companiei, in conditiile unei piete a muncii fluctuante", a precizat Codrin Botezat, co-fondator al RC BETON BAU.
Managerii companiei au inceput sa implementeze, in cadrul organizatiei, tehnologii moderne care sa ajute in managementul de proiect, punand accent, in principal, pe optimizarea proceselor interne si imbunatatirea comunicarii si colaborarii in cadrul echipelor de management.
"Este, cu siguranta, o provocare, insa vedem deja ca acest lucru ne ajuta sa lucram mai eficient, sa avem un acces mai rapid la informatii si sa ne coordonam mai usor. Indiferent ca vorbim de echipamente moderne, tehnologii avansate sau materiale noi, avansurile inregistrate in sectorul constructiilor se traduc intr-o crestere a eficientei. Putem construi mai rapid, mai sigur si cu un impact mai scazut asupra mediului. Este o provocare pentru domeniu sa faca trecerea la economia circulara, iar astfel de avansuri tehnologice sunt vitale in acest proces", a adaugat Radu Balan.
 
 
Provocarile momentului: incertitudini si inflatie generalizata
Desi compania pe care o conduc traverseaza o perioada deosebit de favorabila, cei doi asociati care o manageriaza spun ca resimt in business, la fel ca intregul sector, incertitudinea provocata de contextul geopolitic actual, de accentuarea inflatiei, instabilitatea pietei energiei si de orizontul unui nou val pandemic, odata cu scaderea temperaturilor.
"Am pus in functiune sisteme prin care sa atenuam, pe cat posibil, efectele acestor factori si avem mereu in vedere strategii prin care sa ne protejam afacerea si, implicit, echipa", a precizat Codrin Botezat.
In ceea ce priveste forta de munca, managerii RC BETON BAU acorda o importanta deosebita procesului de recrutare, de onboarding si de masurare a satisfactiei profesionale a angajatilor.
"Am instaurat procese eficiente de feedback si prioritizam interactiunea in cadrul echipelor, dar si intre angajati, manageri directi si echipa de management. Abordarea noastra pleaca de la convingerea ca echipa reprezinta unul dintre pricipalele asseturi ale companiei, fara de care nu am putea sa oferim clientilor nostri servicii de calitate", a adaugat Radu Balan.

Din aceeasi categorie

18 Feb 06:27 | URBANIS: Exista premise obiective pentru o evolutie buna a pietei rezidentiale
17 Feb 06:26 | EPCM10: Angajament pentru calitatea serviciilor si dezvoltare strategica
14 Feb 17:38 | STRABAG: Portofoliul de comenzi a crescut la 25 miliarde euro in decembrie 2024
14 Feb 06:00 | WDP: Pozitionare optima pentru a exploata la maximum toate noile oportunitati
13 Feb 11:40 | Colliers: Bucurestiul este printre cele mai mari si mature piete de birouri din ECE
13 Feb 06:00 | BAU INDUSTRIE preconizeaza o noua scadere a industriei constructiilor in 2025
12 Feb 11:30 | BREC: Marii dezvoltatori imobiliari anunta planuri ambitioase de investitii pentru 2025
12 Feb 11:06 | Nhood Romania: Crestere de 10% a afacerilor din 2024, pana la 10 milioane de euro
12 Feb 11:11 | InteRo: Emisiune de obligatiuni pentru dezvoltarea proiectului Pajurei 3 Residence
11 Feb 12:46 | RE/MAX: Costul, mai important decat locatia pentru 44% din cumparatorii de locuinte
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA