Joi, 24 Aprilie 2025
RO EN

Reveal&ProBCA: Solutiile sustenabile contureaza prezentul si viitorul constructiilor

In contextul consumului excesiv de resurse naturale, cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research si-a propus sa analizeze in profunzime atitudinile si comportamentele specialistilor in constructii, cu privire la importanta si nivelul de adoptare a practicilor sustenabile in acest domeniu. 
Potrivit rezultatelor studiului,  specialistii incurajeaza initiativele ecologice in constructii, un exemplu relevant in acest sens fiind utilizarea materialului de constructie BCA, ideal pentru a construi o locuinta ecologica, moderna si eficienta energetic.
 
Principiile sustenabilitatii definesc din ce in ce mai mult prezentul si viitorul constructiilor
Industria constructiilor se dezvolta rapid datorita cererii crescute pentru locuinte si proiecte comerciale, iar specialistii in constructii evidentiaza trendul ascendent de a utiliza in proiectele de constructii materiale si a tehnologii moderne care reduc impactul asupra mediului.
Adoptarea acestui trend in domeniul constructiilor a fost accelerata atat de nevoia de aliniere la noile reglementari legislative in materie de constructii sustenabile, cat si de cresterea constientizarii populatiei cu privire la importanta de a locui intr-o casa ecologica si eficienta energetic.
Rezultatele studiului de anul trecut confirma nivelul crescut de adaptabilitate al populatiei la noile tendinte, 7 din 10 romani declarand ca ar avea incredere sa construiasca o casa cu cel mai sustenabil material de zidarie.
"In ceea ce priveste structurile de rezistenta, practicile in constructii sunt relativ asemanatoare in ultimii 30 de ani, cu toate ca s-au adoptat materiale mai durabile si tehnologii mai avansate pentru a accelera termenii de executie fata de variantele clasice. Acest lucru reprezinta clar un trend in evolutia constructiilor moderne" D. Ciprian, Inginer structurist.
Daca ne referim la principalele strategii implementate pentru a reduce impactul proiectelor de constructie asupra mediului, aflam de la specialistii in constructii ca in prezent, se pune accentul pe gestionarea eficienta si reciclarea deseurilor de pe santiere, adoptarea practicilor de constructie care reduc emisiile de CO2 si consumul de energie, precum si utilizarea materialelor de constructie si a tehnologiilor moderne care optimizeaza eficienta energetica a cladirilor.
"In viitorul industriei constructiilor, observ o tendinta clara catre sustenabilitate si adoptarea materialelor mai ecologice si mai prietenoase cu mediul. Apreciez initiativele noi de pe piata, cum ar fi ambalajele sacilor de ciment care pot fi introduse direct in betoniera, reducand astfel risipa si oferind o solutie mai practica in acelasi timp"  B. Andra, Arhitect.
 
Specialistii incurajeaza initiativele ecologice in constructii, betonul celular autoclavizat (BCA) fiind apreciat drept o alegere optima pentru cladiri sustenabile
Materialele de constructie joaca un rol fundamental in obtinerea unei cladiri sustenabile, iar din studiul realizat anul trecut aflam ca, in viziunea specialistilor in constructii, performanta energetica a cladiririi (77%) si eliminarea neadecvata a deseurilor de constructie (69%) reprezinta principalele probleme din domeniul constructiilor care inflenteaza calitatea vietii.
Potrivit expertilor, BCA-ul se diferentiaza prin proprietatile sale excelente de termoizolare, o caracteristica esentiala in constructiile sustenabile. Capacitatea sa de a izola termic ajuta la reducerea consumului de energie pentru incalzire si racire in cladiri, contribuind astfel la economii semnificative pe termen lung si la protejarea mediului inconjurator. Mai mult decat atat, BCA-ul este recunoscut pentru avantajele sale in ceea ce priveste impactul mai redus asupra mediului, in timpul procesului de productie acesta generand  emisii mai scazute de CO2 in comparatie cu alte alternative.
"Pentru constructii sustenabile eu zic ca BCA-ul este cel mai potrivit material de constructie si o sa argumentez. In primul rand, procesul tehnologic de producere a acestuia polueaza mediul inconjurator in mai mica masura comparativ cu caramida. In plus, datorita capacitatii sale de termoizolare, BCA-ul, daca este utilizat in grosimi adecvate, poate reduce sau chiar elimina necesitatea unei termoizolatii suplimentare. Structura sa poroasa si prezenta aerului in interior incetineste transferul de caldura, contribuind la eficienta energetica a cladirii. Este important insa sa fie tencuit corect pentru a-si pastra proprietatile.", D. Lelia, Inginer proiectant constructor.
In plus, materialul BCA se remarca prin capacitatea sa de a genera mai putine deseuri pe santier, acesta putand fi prelucrat mai usor si mai precis pentru a se potrivi cerintelor proiectului, reducand astfel cantitatile de material pierdut. Mai mult decat atat, acesta ofera posibilitati extinse de reciclare, permitand materialelor sa fie recuperate si refolosite intr-un ciclu de viata mai lung.

Din aceeasi categorie

24 Apr 07:00 | KINGFISHER: Vanzari de aproape 13 miliarde lire sterline in anul fiscal precedent
21 Apr 07:00 | HORNBACH raporteaza vanzari de 6,2 miliarde euro pentru anul fiscal 2024/2025
16 Apr 13:14 | HOMPLEX a incheiat anul 2024 cu o cifra de afaceri de 44 milioane de lei
16 Apr 10:49 | ROMCIM achizitioneaza doua unitati de productie de beton in judetul Iasi
09 Apr 07:00 | HENKEL: Rezultatele obtinute in 2024 probeaza succesul planului de crestere
08 Apr 18:57 | SYMMETRICA a investit peste 60 milioane euro in productie, in ultimii 2 ani
08 Apr 18:23 | MAM Bricolaj si-a extins de 16 ori gama de produse in 14 ani de activitate
03 Apr 12:37 | CEMACON se lanseaza pe piata din Ungaria si participa la CONSTRUMA 2025
28 Mar 16:38 | NOKIAN Tyres incepe livrarile de anvelope produse la fabrica din Oradea
28 Mar 15:42 | Investitiile din PNRR creeaza premisele unui an foarte bun pe piata constructiilor
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA