
In 2023, cifra de afaceri a Alukönigstahl Romania si-a mentinut evolutia inregistrata in 2022, reprezentanta companiei estimand pastrarea acestui trend pana la finele anului in curs. "Pentru anul viitor suntem optimisti. Suntem deja implicati in mai multe proiecte, aflate in diverse stadii. Daca vor fi lansate sau nu vom vedea, acest lucru nu mai depinde de noi", a precizat Adriana Serban.
In 2024, Alukönigstahl Romania are in plan reamenajarea showroomului din Bucuresti si deschiderea unui showroom nou la sediul din Cluj-Napoca.
"Produsele noastre arhitecturale sunt foarte versatile, se pot aplica in toate domeniile, de la cladiri rezidentiale mici la turnuri de birouri. O solutie specifica cladirilor comerciale inalte este peretele cortina de tip «untized» (modular). Anul acesta au fost prezentat la targul international BAU 2023, de la München, sistemul Schüco AF USC 80. Exista mai multe variante constructive, care permit integrarea de elemente fotovoltaice sau elemente cu plante verzi, solutii care au rol important si pentru reducerea amprentei de carbon a anvelopei cladirii. Trebuie mentionat faptul ca partenerul nostru Schüco este printre primii producatori de sisteme din aluminiu care a obtinut certificari Cradle2Cradle pentru produsele sale. In acest moment, sunt 76 de sisteme Schüco care detin acest certificat. Toate gamele de elemente - ferestre, usi, usi glisante si pereti cortina - se regasesc in lista certificarilor C2C", a adaugat Adriana Serban.
Referitor la sustenabilitate, reprezentanta Alukönigstahl Romania reaminteste faptul ca, in cadrul campaniei Carbon Control, lansate anul acesta, compania va pune la dispozitia partenerilor un instrument simplu - inclus in softul SchüCal - pentru determinarea amprentei de carbon a anvelopei unei cladiri, in functie de profilele folosite (uzuale, Low Carbon Aluminium sau Ultra Low Aluminium) si de solutia constructiva pentru care s-a optat.