Duminică, 23 Februarie 2025
RO EN

BestJobs: 73% din candidati ar renunta la job in perioada de proba, fara sa anunte

Dupa ce 87% dintre candidati au declarat recent ca li s-a intamplat sa mearga la interviuri care pareau promitatoare, dar in urma carora nu au mai primit niciun semn de la recrutor, platforma de recrutare BestJobs a vrut sa descopere si realitatea din cealalta tabara, a celor care ar renunta la un job inceput de curand fara sa mai raspunda la telefon. Astfel, cel mai recent sondaj-fulger realizat de BestJobs scoate in evidenta motivele pentru care angajatii si-ar supune noii angajatori fenomenului de „ghosting” la randul lor.
27% dintre respondenti au spus ca nu vad necesar un asemenea comportament si considera ca plecarea trebuie anuntata indiferent de motivul care a dus la aceasta decizie. In plus, tot acestia considera ca ar fi imatur sa nu anunti, cu atat mai mult cu cat din discutia cu angajatorul poate reiesi feedback valoros si constructiv pentru ambele parti.
73% dintre candidati ar renunta la noul job in perioada de proba fara sa anunte angajatorul, daca intampina situatii pe care le considera neplacute, desi procesul de schimbare a jobului poate dura pana la 6 saptamani in cazul angajatilor white collar si chiar pana la 6 luni in cazul angajatilor din categoria gold collar, conform studiului realizat de D&D Research pentru BestJobs.
Dintre acestia, 27% considera imorala impunerea vaccinarii si ar fi determinati sa paraseasca jobul fara pareri de rau. Chiar daca proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentarii la locul de munca a certificatului privind COVID-19 este momentan in dezbatere si nu a fost inca luata o decizie, o buna parte dintre candidati isi arata ingrijorarea cu privire la acest scenariu. La polul opus insa, doar 1% dintre respondenti au spus ca s-ar simti indreptatiti sa renunte la un job nou daca descopera despre colectiv ca este majoritar impotriva vaccinarii.
In acelasi timp, 54% dintre sustinatorii deciziei de a parasi un job in perioada de proba fara a notifica angajatorul enumera printre motivele care ar justifica un asemenea comportament lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor, neconcordanta intre conditiile discutate in cadrul interviului si realitatea din activitatea de zi cu zi, incalcarea conditiilor obisnuite de munca prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului, intarzierea platii salariului.
Un alt motiv pentru care angajatii ar renunta la un job nou fara sa mai priveasca in urma ar fi dobandirea unei mosteniri sau castigul la loterie, in unele cazuri chiar fara a juca un bilet, asa cum declara plini de sperante alti 17% dintre candidatii care au raspuns la sondajul realizat de BestJobs.

Din aceeasi categorie

19 Feb 06:00 | MANPOWER: Cifra de afaceri de 4,4 miliarde USD, intr-un context provocator
17 Feb 11:21 | Piata muncii: Generatia Z, impactul AI si schimbari majore pentru angajatori in 2025
07 Feb 09:41 | PWC: Ponderea firmelor care anticipeaza reduceri de personal in 2025, in crestere
30 Ian 12:29 | MMSS: 191 accidente pe santierele de cladiri consemnate in primele 9 luni din 2024
23 Ian 17:31 | PWC: Doar 10% din angajatori vor ajusta salariul brut dupa eliminarea facilitatilor
22 Ian 12:39 | SONDAJ: Patru din 10 angajati din Romania cheltuiesc 90% din veniturile lunare
16 Ian 13:04 | PWC: Majorarea salariului minim duce la cresteri ale altor metode de remunerare
16 Ian 12:01 | SAINT-GOBAIN: Certificare "Angajator de Top" pentru al 9-lea an consecutiv
09 Ian 12:41 | Piata muncii in 2024: Aproape 300.000 de locuri de munca noi si 11 milioane aplicari
20 Dec 11:27 | Beneficii salariale: un instrument strategic pentru optimizarea resurselor umane
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA