Miercuri, 19 Februarie 2025
RO EN

VLG Cables Romania, parte a grupului Meinhart isi consolideaza identitatea de brand

Industria distributiei de cabluri europeana joaca un rol crucial in diverse sectoare economice. Valoarea pietei a atins zeci de miliarde de euro, impulsionata de proiecte si dezvoltari in telecomunicatii, energie si constructii. De la extinderea retelelor 5G la tranzitia catre surse de energie regenerabila, cererea de cabluri specializate creste exponential.
Potrivit unei analize realizate de VLG Cables Romania, lider national in distributia de cabluri si conductori si parte a grupului international Meinhart, investitiile masive in infrastructura 5G au crescut cererea pentru cabluri de fibra optica, atat in Europa cat si local, in Romania. In acelasi timp, in domeniul energiilor regenerabile, cablurile pentru turbine eoliene si centrale solare sunt esentiale pentru tranzitia energetica si atingerea obiectivelor de mediu, iar in contextul necesitatii de eficientizare energetica si sustenabilitate, companiile dezvolta solutii de cabluri mai eficiente energetic, raspunzand la cerintele de reducere a emisiilor de carbon.
"Piata cablurilor din Romania, evaluata la cateva sute de milioane de euro anual, este influentata de investitiile in infrastructura energetica, telecomunicatii si constructii. Fondurile europene pentru modernizarea retelelor energetice si pentru proiecte mari de infrastructura au stimulat cresterea acestui sector. Romania continua sa investeasca, astfel, in modernizarea retelelor energetice, crescand cererea pentru cabluri de inalta tensiune. Expansiunea retelelor 5G si a infrastructurii de fibra optica a devenit un motor important pentru acest sector. Totodata, proiectele mari de infrastructura, inclusiv drumurile si caile ferate, sunt mari consumatoare de cabluri", arata analiza VLG Cables Romania.
 
 
Provocari si oportunitati
Conform distribuitorului de cabluri, fluctuatiile preturilor la materii prime pentru producatori, cum ar fi cuprul si aluminiul, afecteaza profitabilitatea in industrie. De asemenea, o provocare majora pentru companiile din domeniu este reprezentata de conditiile economice si fiscale. In multe tari europene, reglementarile stricte si taxele suplimentare, cum ar fi taxa pe cifra de afaceri, afecteaza profitabilitatea si competitivitatea exporturilor.
La capitolul oportunitati, dezvoltarea cladirilor inteligente si a sistemelor de management al energiei creste cererea pentru cabluri si solutii de infrastructura digitala. Segmentul de cablu Ethernet pentru conectivitate si sisteme de comunicatii in cladiri smart este, de asemenea, un segment in crestere.
 
 
VLG Cables Romania: Liderul local al pietei de distributie
Fondata in anul 2000 de Alexandru Domocos (foto mica, sus), VLG Romania s-a impus rapid ca un jucator de top in distributia de cabluri si conductori pe piata locala. Compania beneficiaza de o retea extinsa de parteneri si o infrastructura robusta, oferind servicii inovative precum dimensionarea, derularea si ambalarea cablurilor, garantand o livrare rapida si eficienta pentru clientii din diverse industrii.
In 2021 si 2022 compania a inregistrat cifre de afaceri record in industrie. Societatea a incheiat, astfel, anul 2021 cu venituri totale de 955,7 milioane de lei, iar in 2022 a urmat o crestere semnificativa, pana la 1,6 miliarde lei. O ajustare la circa 408,6 milioane de lei a avut loc in anul 2023, pe fondul reducerii exporturilor, in contextul restrictiilor economice globale.
Compania a investit foarte mult in ultimii ani: dupa investitii anuale de circa 500.000 de euro in 2020 si in 2022, in 2024 VLG Cables Romania a alocat 3,7 milioane de euro. In total, in cei trei ani, investitiile totale ale societatii s-au apropiat de 5 milioane de euro.
"Succesul in aceasta industrie nu depinde doar de calitatea produselor, ci si de actiunile care inconjoara oferta de produse. VLG Cables Romania, spre exemplu, se diferentiaza prin servicii post-vanzare extinse, suport tehnic dedicat si o echipa dedicata care ajuta clientii sa aleaga solutiile optime pentru proiectele lor. Actiunile concrete care demonstreaza interesul pentru clienti construiesc incredere si loialitate.
Intr-o industrie in continua evolutie, companiile care adopta solutii digitale pentru optimizarea proceselor si care investesc in sustenabilitate si inovatie vor ramane competitive. VLG Romania se concentreaza pe oferirea de solutii moderne si eficiente energetic, pregatindu-se pentru cerintele viitoare ale pietei", au transmis reprezentantii VLG.
In ce priveste piata globala, marketresearch.biz raporteaza ca dimensiunea pietei de sarma si cablu este de asteptat sa fie in valoare de aproximativ 324,3 miliarde USD pana in 2032 de la 196 miliarde USD in 2022, in crestere cu un CAGR de 5,3% in perioada de prognoza de la 2023 la 2032.

Din aceeasi categorie

06 Feb 06:00 | EATON: Nivel-record al vanzarilor, se apropie de pragul de 25 miliarde USD
04 Feb 11:44 | Solar Art: Piata solutiilor de iluminat, impulsionata de ritmul alert in constructii
03 Feb 06:00 | SIGNIFY realizeaza 93% din cifra de afaceri pe baza vanzarilor de sisteme LED
30 Ian 10:05 | Ambele circuite ale LEA 400 kV Resita-Pancevo intra in exploatare comerciala
30 Ian 06:00 | 3M consemneaza vanzari de 24,6 miliarde USD si revenirea la cresterea organica
22 Ian 17:14 | LEGRAND aniverseaza 20 de ani in Romania, doua decenii de crestere continua
22 Ian 12:16 | Electromontaj: Parteneriat strategic de 10 ani cu operatorul Tennet BV, din Olanda
31 Dec 06:00 | LEGRAND investeste si obtine stabilizarea vanzarilor pe o piata aflata in declin
26 Dec 06:00 | SIEMENS: Un al patrulea trimestru puternic incheie cu succes anul fiscal 2024
20 Dec 12:50 | Elsaco Electronic, la 30 de ani: Afaceri de 425 milioane lei si 330 de angajati
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA