Sâmbătă, 26 Iulie 2025
RO EN

SIGNIFY: Crestere asteptata a cererii pentru solutii aliniate la normele NZEB

In prima jumatate a anului 2024, Signify Romania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada din 2023, trend ascendent ce se va mentine cel putin pana la finalul acestui an, potrivit estimarii Anmgelicai Stan, Marketing and Communications Manager, Signify SEE. In prezent, compania livreaza solutii pentru modernizarea sistemelor de iluminat stradal in mai multe orase din Romania si participa, de asemenea, la proiecte de iluminat pentru spatii publice nou construite, contribuind la crearea unui mediu mai sigur si mai eficient din punct de vedere energetic. Produsele Signify, comercializate sub brandurile Philips si Interact, propun pietei produse LED si solutii de iluminat conectate. Conform datelor companiei, sistemele LED au avut cea mai mare cerere in ultimele 12 luni, in special datorita eficientei lor energetice si durabilitatii. Sistemele de iluminat conectat au inregistrat, de asemenea, cresteri, fiind folosite pentru gestionarea inteligenta a consumului de energie. Despre toate acestea, dar si despre alte subiecte de interes pentru piata de energie, vorbeste, in continuare, Angelica Stan, Marketing and Communications Manager, Signify SEE.
Signify este lider global pe segmentele sistemelor conventionale de iluminat, LED si solutiilor conectate (care au ajuns, la finele anului precedent, la 124 milioane de unitati), grupul realizand in 2023 o cifra de afaceri de 6,7 miliarde euro. 

- Cum a evoluat piata de instalatii/ echipamente electrice si automatizari din portofoliul companiei, in 2024?
- Piata echipamentelor electrice si a automatizarilor a inregistrat o crestere in 2024, stimulata de investitiile in cladiri inteligente, infrastructura publica si proiecte industriale. Ne bucuram sa observam trendul catre cresterea cererilor pentru solutii de iluminat inteligente si eficiente energetic, in contextul in care investitiile majore au venit din directia modernizarilor infrastructurilor de iluminat urban si a cladirilor "verzi".

- Care sunt perspectivele de dezvoltare a segmentului pe termen scurt, mediu si lung?
- Pe termen scurt, ne asteptam la o crestere accelerata a cererii pentru produse care respecta standardele NZEB (cladiri cu consum de energie aproape zero) si solutii de automatizare a cladirilor. Pe termen mediu si lung, tendintele de digitalizare si sustenabilitate vor domina piata, generand cereri pentru produse care reduc consumul de energie si sunt compatibile cu sisteme smart. Produsele noastre sunt adaptate pentru a raspunde acestor cerinte, cu un accent pe iluminatul eficient energetic si solutiile de management digital al energiei.

- Ce obiective aveti stabilite pentru viitor? Aveti in vedere extinderea productiei sau lansarea de produse noi in perioada urmatoare?
- Pe termen scurt, ne propunem sa ne concentram pe extinderea portofoliului de solutii inteligente si produse inovatoare. Printre acestea se numara becul Ultra-Efficient de clasa A, cel mai economic bec din lume, care ofera un consum energetic minim si este un exemplu de tehnologie sustenabila. Aceasta solutie de iluminat contribuie semnificativ la reducerea amprentei energetice si respecta cele mai stricte cerinte de eficienta energetica. De asemenea, dezvoltam proiectul My Creation, care foloseste tehnologia 3D printing pentru a personaliza corpurile de iluminat, reducand astfel risipa de materiale si impactul asupra mediului, prin folosirea plasticului reciclat. Signify este un lider global in inovatie, recunoscut pentru realizari importante in domeniul iluminatului. Oamenii nostri de stiinta au fost cei care au dezvoltat primul bec LED inlocuibil de 60 W, o inovatie revolutionara pentru industrie la acel moment, precum si cel mai economic bec din lume. Continuam sa ne concentram pe solutii care imbina sustenabilitatea cu eficienta energetica, venind in intampinarea nevoilor pietei cu produse inovatoare.
Pe termen lung, dorim sa consolidam pozitia Signify ca lider pe piata iluminatului inteligent, dezvoltand solutii eficiente energetic si tehnologii inovatoare care sustin tranzitia catre cladiri inteligente si sustenabile.

- Care sunt principalele provocari pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada? Mai sunt probleme in lanturile de aprovizionare?
- Printre provocarile curente se numara mentinerea stabilitatii lanturilor de aprovizionare si adaptarea la fluctuatiile preturilor materiilor prime. Desi lanturile de aprovizionare s-au stabilizat partial, inca exista intarzieri cauzate de instabilitatea geopolitica si cresterea costurilor de transport.

- Ce oportunitati intrevedeti pe piata de profil in anii urmatori?
- Pe termen lung, vedem oportunitati majore in adoptarea pe scara larga a solutiilor de iluminat inteligente si conectate, alimentate de tendintele de urbanizare si digitalizare. Proiectele de infrastructura verde si fondurile europene pentru modernizarea sistemelor energetice vor stimula, de asemenea, cererea pentru solutiile noastre sustenabile.

Din aceeasi categorie

04 Iul 12:22 | E-INFRA, membru fondator si partener al think-tank Atlantic Council Romania
26 Iun 12:26 | ADREM atrage 18 milioane euro de la ING si BRD pentru extinderea operatiunilor
26 Iun 07:00 | SIEMENS: Vanzari de aproape 20 miliarde euro si perspective de crestere de pana la 7%
25 Iun 11:54 | Schrack Technik a inaugurat noul centru de materiale electrice de la Domnesti
19 Iun 07:00 | LEGRAND obtine cresterea afacerilor cu 12,3% si are prognoze optimiste pentru 2025
18 Iun 12:46 | Kilowat: Eliminarea plafonarii energiei va aduce cresteri de 34-130% ale preturilor
11 Iun 15:14 | ADREM: Venituri de 70 milioane euro in 2024 si planuri de crestere cu 70% in 2025
11 Iun 07:29 | FOCUS Security: Crestere de 30% a cererii de automatizari integrate, pana in 2030
11 Iun 07:00 | EATON raporteaza afaceri de 6,4 miliarde USD in primele trei luni ale anului 2025
10 Iun 07:18 | SECUNET: Stabilitatea financiara a companiei, principalul obiectiv pe termen scurt
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA