Vineri, 25 Aprilie 2025
RO EN

SONNEK estimeaza o crestere de 20% a afacerilor, pe baza proiectelor amanate

Anul 2021 a fost un an plin de provocari pentru toate companiile. Piata pompelor nu a facut exceptie. Daca in anul 2020 vanzarile au continuat dintr-o inertie generata de anii anteriori, anul 2021 a fost cel afectat efectiv de situatia globala. Valoarea pietei de pompe in Romania se invarte in jurul cifrei de 100 milioane de euro, potrivit estimarii lui Emilian Ghita, fostul director general al companiei Sonnek Engineering Sibiu, subsidiara locala a furnizorului austriac de produse pentru aplicatii complexe in domeniul tehnicii de transport al fluidelor. Managerul a plecat din companie la scurt timp dupa furnizarea acestor informatii.
Compania a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de peste 3,5 milioane de euro, managerul estimand o crestere de 20% pentru 2022, in contextul in care multe proiecte au fost amanate pentru acest an.
"Printre proiectele mari la care am lucrat s-au aflat sistemele de irigatii din Campia Baraganului, instalatii speciale pentru industria petroliera, instalatii pentru stingerea incendiilor, statii de pompare a apelor uzate si potabile, instalatii de dozare etc. Anul in curs este promitator pentru ca recupereaza proiectele anulate de anul trecut. Avem deja programate proiecte mari de statii de canalizare si de alimentari cu apa, pompe speciale pentru constructii, pompe pentru statii de tratare a apelor uzate, instalatii de vehiculare si uscare a namolului in statiile de epurare si multe altele. Toate contractele noastre se desfasoara la nivel national si putem asigura orice fel de pompe pentru alimentarea cu apa, inclusiv service si mentenanta dupa instalare", a precizat Emilian Ghita.
Compania Sonnek Engineering este specializata in furnizarea de solutii complete de transfer al fluidelor - alese in functie de aplicatii diverse. Sistemele speciale de pompare au o pondere de 70% din cifra de afaceri a firmei si sunt utilizate in toate domeniile: agricultura, constructii, industriile petro-chimica, alimentara, farmaceutica si in proiectele de alimentari cu apa si canalizari. Compania colaboreaza cu furnizori din Germania, Anglia, SUA, Spania, Italia, Austria etc., dar solutiile oferite nu se limiteaza la pompe, ci cuprind sisteme complete de dozare, monitorizare, control pentru transferul de fluide si instalatii modulare, pentru care asigura configurare, proiectare, productie, montaj, dar si punere in functiune, intretinere si suport tehnic.

Din aceeasi categorie

25 Apr 07:44 | CA Arad SA pregateste noi proiecte majore de investitii in retelele de apa/canalizare
24 Apr 07:59 | CA Buzau va implementa proiecte de circa 1,6 miliarde lei prin PDD 2021-2027
23 Apr 07:32 | APAVITAL continua dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare prin PDD 2021-2027
22 Apr 07:39 | CASSA a realizat 85% din proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apa POIM/PDD
21 Apr 07:26 | HOVAL Romania: Anul 2024 a fost cel mai bun din istoria companiei
18 Apr 07:29 | ENVI Group estimeaza o crestere de 20% a cifrei de afaceri din acest an
16 Apr 07:00 | EHPA: De ce au scazut vanzarile de pompe de caldura din Europa in anul 2024?
15 Apr 13:39 | AUX intra pe piata HVAC din Romania si vizeaza o cota de piata de 20%, in 3 ani
15 Apr 07:53 | DAKIN: Crestere a cotei de piata pe segmentul pompelor de caldura
14 Apr 07:12 | REHAU: Piata HVAC evolueaza spre eficienta energetica si sustenabilitate
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA