Duminică, 27 Iulie 2025
RO EN

ANPM: Acord de mediu pentru linia ferata dintre Resita si frontiera Stamora Moravita

Intre Romania si Serbia, trenul va circula cu 120 km/h, conform unui proiect, care a primit Acord de mediu de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) si vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii feroviare Resita Nord - Timisoara Nord, cu extensie Voiteni - Stamora Moravita - frontiera. Pentru dezvoltarea proiectului finantat in cadrul Programului Transport 2021-2027 s-au asociat autoritatile locale din judetele Timis si Caras-Severin, pe teritoriile carora se desfasoara intreaga constructie.
"Proiectul vizeaza Linia CF 922 (Timisoara Nord - Voiteni - Moravita), care reprezinta Componenta A a planului si 922a (Voiteni - Resita Nord), amplasate in judetele Caras-Severin si Timis, care reprezinta Componenta B a proiectului. Linia de cale ferata Resita Nord - Timisoara Nord, cu extensie Voiteni - Stamora Moravita - Frontiera, are, in prezent, o lungime totala  de 117,977 km si leaga Municipiul Resita de Municipiul Timisoara si, respectiv, Romania de Serbia, prin trecerea frontierei la Stamora Moravita", a anuntat Laurentiu Alexandru Pastinaru, Presedintele ANPM.
Autoritatile locale din judetele Timis si Caras-Severin s-au asociat pentru implementarea acestui proiect important pentru zona de vest a tarii - reabilitarea si modernizarea infrastructurii feroviare Resita Nord - Timisoara Nord, cu extensie Voiteni - Stamora Moravita - frontiera - in urma caruia linia de cale ferata va fi realizata in conformitate cu parametrii tehnici ceruti de standardele si legislatia europeana in vigoare.
 
 
Traseul proiectat se va desfasura, in general, pe actualul tronson, incluzand ajustarile necesare reducerii diferentelor de nivel si largirii unghiurilor curbelor, astfel incat vitezele de 120 km/h, pentru trenurile de calatori si 80 km/h, pentru cele de marfa sa poata fi atinse. Singura zona care nu va putea asigura viteza maxima de deplasare este cea de la iesirea din statia Timisoara-Nord, unde traseul impune o geometrie a curbelor cu raze mai mici decat cele necesare deplasarii cu 120 km/h. 
Conform proiectului de reabilitare, durata preconizata pentru implementarea investitiei aferente Componentei A este de 50 de luni, calculate de la emiterea Ordinului Administrativ de Incepere a Lucrarilor, iar pentru Componenta B, este de 60 de luni de la semnarea aceluiasi document.

Din aceeasi categorie

23 Iul 07:38 | Infrastructura sub presiune: Proiecte multe, bani putini, viitor incert
22 Iul 07:23 | CNIR: Va fi necesara diversificarea surselor de finantare a proiectelor europene
15 Iul 16:09 | METROUL, TTL si METRANS vor sa realizeze SF al trenului metropolitan Brasov
15 Iul 16:27 | CNAB a receptionat lucrari de modernizare realizate de PORR la Aeroportul Otopeni
14 Iul 14:26 | IBB-HIB Romania construieste cu 70 milioane euro noua Varianta Ocolitoare Giurgiu
11 Iul 16:09 | PORR Construct intensifica lucrarile de modernizare sistem rutier din Bd Expozitiei
11 Iul 13:00 | UTILAJELE de sapare de la Magistrala M6 au depasit primii 500 de metri de tunel
11 Iul 13:48 | CON-A a contribuit cu lucrari de arta la DEx4, conexiunea A3 si DN1 (Tureni, Cluj)
10 Iul 18:02 | BOG’ART si VIAROM liciteaza lucrari de 145 mil. euro la Centura Targoviste, Inel 2
10 Iul 17:57 | INTERES major pentru realizarea SF a podului de mobilitate militara Giurgiu-Ruse 2
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA