
Printre proiectele industriale realizate cu sisteme livrate de Lindab in aceasta perioada se afla noile hale Artesana, UrbanLed si Aragon.
"«In vremuri grele se iau masuri disperate», asa parafrazam o zicala internationala. Pandemia a venit cu efect imediat - reducere a investitiilor si a capacitatilor de productie, care a insemnat termene de livrare lungi sau de neestimat. Cererile au scazut puternic in 2020, in 2021 au avut o stagnare si au fost focusate pe diversele posibilitati de finantare sustinute de banci, fonduri europene. Discutiile unu la unu cu clientii au trecut exclusiv in telefon si servicii de mesagerie de tip Whatsapp, ceea ce a ingreunat comunicarea. Usor, usor, lucrurile au revenit la normal incepand cu primavara lui 2021. Experienta acumulata in vreme de pandemie ne-a pregatit sa facem fata tuturor provocarilor mediatizate pentru final de 2021 si chiar 2022", a precizat managerul Lindab Romania.
In 2021, cresterea costurilor cu materiile prime si lipsa de disponibilitate a acestora sunt principalele provocari. Potrivit lui Andrei Sulyok, acestea conduc la investitii mai costisitoare pentru beneficiari, limitarea posibilitatilor de utilizare a solutiilor in procesul de construire si termene mai mari de executie.
"Contextul actual pare a fi de lunga durata, iar apropierea de nivelurile anilor anteriori s-ar putea sa se realizeze intr-o perioada mai indelungata decat estimarile precedente. Chiar si in acest context, continuam sa ne dezvoltam, investim serios in scolarizarea si educarea angajatilor Lindab si, in mod special, luam masuri care vizeaza sanatatea si securitatea in munca a acestora", a subliniat directorul general al Lindab Romania.