Marți, 25 Februarie 2025
RO EN

TRANZITIA energetica specializeaza minerii in distributia energiei electrice

Ministrul Energiei, Anton Anton, a derulat o vizita la parcul eolian Fantanele - Cogealac, operat de Grupul CEZ Romania. In cadrul vizitei, ministrul Anton a vorbit despre lansarea proiectului de reconversie profesionala a minerilor din Valea Jiului, prin care 5.000 de mineri vor fi pregatiti pentru a deveni angajati in producerea energiei eoliene si a distributiei electricitatii.
Concret, proiectul vizeaza crearea unei Academii (Academia de Pregatire si Reconversie profesionala pentru Surse Regenerabile si Distributie a Energiei Electrice) cu puncte de formare la Tg. Jiu si la Craiova. Practic, in aceste centre vor fi pregatiti circa 500 de tehnicieni pe an, timp de 10 ani. La acestia se adauga si specializarea a 3.000 de specialisti in distributia energiei electrice. Certificarea minerilor in cadrul Academiei le va permite acestora sa lucreze in instalarea, operarea si mentenanta proiectelor regenerabile.
”Tranzitia energetica trasata de Europa trebuie sa se faca intr-un ritm in care sa nu afecteze nici securitatea energetica a statelor si nici viata celor implicati in producerea energiei pe baza de carbune. Suntem responsabili de viitorul celor care depind astazi de minerit. Valea Jiului este una dintre zonele incluse in Platforma pentru Regiuni Carbonifere in tranzitie si cred ca priceperile minerilor sunt usor de transferat catre sectorul energiilor regenerabile. Programul ii va pregati avansat in domeniile electric, mecanic si hidraulic. Acesta este poate unul dintre cele mai ample programe de reconversie profesionala cu rezultate imediate: incadrarea in piata muncii dupa absolvire. Programul este gandit in maniera in care in maximum 6 luni de formare orice miner sa poata lucra intr-unul din parcurile eoliene din Romania”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.
Pentru infiintarea Academiei, Ministerul Energiei, impreuna cu Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA), Monsson Operations, Distributie Energie Oltenia (companie din Grupul CEZ Romania) si Universitatea din Petrosani, au semnat un protocol de colaborare in luna mai a acestui an. Proiectul vizeaza sa fie finantat prin Fondul de Modernizare, articolul d., la care Romania a aderat impreuna cu alte State Membre

Din aceeasi categorie

12 Apr 10:53 | Academia Romana: 10 principii de valorificare sustenabila a resurselor minerale
13 Noi 11:13 | SmartWrap a lansat Centrul Mobil de Testare a Stabilitatii Paletilor
10 Feb 13:38 | H Victoriei 139 - Best International Residential Renovation /Redevelopment
01 Iul 11:46 | Canicula e aici. Angajatorii trebuie sa asigure suficienta apa de baut la locul de munca
17 Mai 13:13 | INNOCONSTRUCT: Angajamentul firmelor si Guvernului pentru digitalizare
11 Mar 13:49 | Reprezentantii industriei au semnalat blocaje de transport marfa in portul Constanta
22 Iul 11:39 | RBL, in 10 ani: De la 4 antreprenori la o comunitate de 230 de lideri de business
29 Iun 11:43 | Financial Times: „Nordis Mamaia va fi cel mai mare hotel de leisure din Europa”
23 Iun 13:57 | AKZONOBEL lanseaza competitia Paint the Future, dedicata start-up-urilor
18 Iun 13:57 | Andreas Lier, CEO al BASF, nou presedinte la Camera de Comert Romano-Germana
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA