Arena Polivalenta va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilitati, 4 sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar in exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj si alte 30 de autovehicule. De asemenea, langa sala vor exista si 5 terenuri de sport in aer liber.
Astfel, Arena Polivalenta va putea gazdui competitii de gimnastica, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte si alte manifestari culturale se va putea amplasa o scena in suprafata de circa 400 de metri patrati. Prin studiul de fezabilitate se estimeaza un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru constructia si dotarea completa a arenei, iar proiectarea si executia lucrarilor va dura 36 de luni.
Sala multifunctionala din Bucuresti va raspunde noilor tendinte europene ale arenelor multifunctionale prin faptul ca va avea spatii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinte si congrese, dar va respecta si cerintele federatiilor nationale sportive in vederea organizarii de competitii nationale si internationale de nivel Liga Campionilor si Jocuri Olimpice.
Sala Polivalenta va putea fi comparata cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar in anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numarul de bilete vandute la evenimente.