Luni, 28 Aprilie 2025
RO EN

SIBIU: Strategia Urbana de Dezvoltare si Planul de Mobilitate au fost aprobate

Municipiul Sibiu este primul oras din regiunea Centru care a depasit cea mai importanta etapa in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile dedicate municipiilor resedinta de judet, adica aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana Durabila si a Planului de Mobilitate Urbana de catre ADR Centru. Fara aprobarea acestor documente strategice, administratiile publice locale nu pot depune proiecte in vederea obtinerii de fonduri structurale pe Axa 4 a Programului Operational Regional 2014-2020 care se refera la dezvoltarea urbana durabila a oraselor. Pe acesta axa se vor depune proiecte in domeniul mobilitatii urbane care se inscriu in cerintele Ghidului de finantare. In urmatoarea perioada se va realiza o prioritizare a proiectelor din Planul de Mobilitate si din Strategia de Dezvoltare si se vor depune in acea ordine. De asemenea, pe aceasta axa se pregatesc proiecte de constructie a doua crese in municipiului Sibiu pentru care studiile de fezabilitate sunt deja finalizate si constructia unei noi gradinite in cartierul Resita pentru care urmeaza sa se elaboreze aceasta documentatie.
Pe o alta axa de finantare, Axa prioritara 3, Prioritatea de Investitii, Operatiunea B - Cladiri Publice, Municipiul Sibiu a depus deja spre finantare la ADR CENTRU patru proiecte in valoare totala de 30 milioane lei. Proiectele urmaresc reabilitarea Scolilor Gimnaziale nr. 1, nr. 21 si Radu Selejan, precum si a Liceului Constantin Noica in vederea imbunatatirii eficientei energetice. Doua dintre aceste proiecte, respectiv reabilitarea scolii nr.1 si a Liceului Constantin Noica au trecut de etapa de evaluare si au intrat in etapa de precontractare, urmand ca anul viitor sa inceapa lucrarile efective. Celelalte doua proiecte raman in analiza si verificare, in vederea aprobarii finantarii.
Investitiile in invatamant au o importanta deosebita, motiv pentru care Municipiul Sibiu pregateste si alte proiecte dedicate invatamantului gimnazial, finantabile pe Axa 10.1 privind infrastructura pentru acest. Ghidul de finantare pentru aceasta axa se afla in consultare publica. Proiectele vor viza imbunatatirea infrastructurii educationale si anume extinderea scolii generale Nicolae Iorga, a scolii I.L. Caragiale si a scolii Regele Ferdinand. Pentru extinderea scolii Nicolae Iorga s-a realizat deja studiul de fezabilitate, pe scoala I.L. Caragiale documentatia este in lucru, iar pentru scoala Regele Ferdinand este deja in curs o procedura de achizitie pentru realizarea studiului.

Din aceeasi categorie

12 Apr 10:53 | Academia Romana: 10 principii de valorificare sustenabila a resurselor minerale
13 Noi 11:13 | SmartWrap a lansat Centrul Mobil de Testare a Stabilitatii Paletilor
10 Feb 13:38 | H Victoriei 139 - Best International Residential Renovation /Redevelopment
01 Iul 11:46 | Canicula e aici. Angajatorii trebuie sa asigure suficienta apa de baut la locul de munca
17 Mai 13:13 | INNOCONSTRUCT: Angajamentul firmelor si Guvernului pentru digitalizare
11 Mar 13:49 | Reprezentantii industriei au semnalat blocaje de transport marfa in portul Constanta
22 Iul 11:39 | RBL, in 10 ani: De la 4 antreprenori la o comunitate de 230 de lideri de business
29 Iun 11:43 | Financial Times: „Nordis Mamaia va fi cel mai mare hotel de leisure din Europa”
23 Iun 13:57 | AKZONOBEL lanseaza competitia Paint the Future, dedicata start-up-urilor
18 Iun 13:57 | Andreas Lier, CEO al BASF, nou presedinte la Camera de Comert Romano-Germana
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA