
In conditiile contractarii acestei finantari, gradul de indatorare al municipiului Oradea se mentine sub limita de 30% din veniturile proprii.
Realizarea investitiilor asumate prin Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana, prin Planul de Mobilitate Urbana Durabila si Planul de Actiune pentru Energie Durabila a Municipiului Oradea presupun alocarea unui nivel important de resurse financiare, mult peste nivelul pe care-l poate aloca municipiul din veniturile proprii. "Avand in vedere ca astazi este posibila decontarea retroactiva - si pentru a nu mai fi in situatia de a realiza proiectele presati de timp, avem nevoie de acest credit pentru a putea efectua platile. Pe masura ce depunem proiectele si le castigam, sumele vor fi recuperate din bani europeni. Cu o dobanda de 0,3%, este unul dintre cele mai avantajoase credite luate de o municipalitate din Romania in prezent", a declarat primarul Ilie Bolojan.
Banca Europeana de Investitii este o institutie care acorda credite cu dobanda scazuta pentru proiecte ce se inscriu in linia obiectivelor politice ale UE privind imbunatatirea infrastructurii.