
Expertii ACO inteleg rolul esential pe care il are colectarea apelor uzate in industria alimentara si bucatariile comerciale. Cele mai recente studii arata ca 30% din cazurile de contaminare cu bacterii periculoase din industria alimentara provin de la sistemul de colectare a apelor uzate. Igiena ca prima prioritate este schimbarea de paradigma fata de sistemele de colectare a apelor uzate propusa de campania HygieneFirst initiata de ACO. Sistemele de colectare si tratare a apelor uzate sunt proiectate in concordanta cu cele mai bune practici de igiena specificate de European Hygienic Engineering & Design Group, EHEDG. Parteneriatul dintre ACO si EHEDG este fundamentul care sta la baza sistemelor ACO pentru colectarea si tratarea apelor uzate. ACO este primul producator de sisteme de colectarea a apelor uzate membru activ EHEDG. „In industria alimentara provocarile sunt legate de cresterea exigentelor consumatorilor, continua schimbare a preferintelor acestora, indreptate acum catre alimente proaspete, fara conservanti, cat mai putin procesate cu atentie deosebita acordata igienei si designului care sustine igiena si calitatea. Solutiile ACO rezolva doua dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta industria alimentara: reducerea riscului de contaminare a alimentelor si optimizarea costurilor de intretinere. Minimalizam costurile totale si crestem siguranta alimentelor.