
Conform consultantilor de specialitate, aceste tranzactii s-au inregistrat pe fondul unei evolutii pozitive a economiei, in general, si a consumului, in particular, in conditiile in care PIB-ul Romaniei a consemnat, in primele sase luni ale anului in curs, o crestere de 5,8%, iar comertul cu amanuntul a avansat cu 7,3%, dupa o alta evolutie spectaculoasa (+13,5%) in 2016.
Piata din Bucuresti a atras doar 24% din volumul total de investitii, in Capitala fiind tranzactionate in special cladiri de birouri, precum Green Court C, Polona Business Center, ART Business Center 7 sau Cascade Offices. In afara Bucurestiului, pe langa proprietatile de retail au fost tranzactionate spatii logistice si industriale in preajma oraselor Sibiu si Pitesti.
"Exista o evidenta schimbare pozitiva cu privire la interesul investitorilor fata de activele imobiliare, in special de la inceputul anului 2017. Acest fapt va aduce o lichiditate suplimentara pe piata, dar nu va avea un impact asupra randamentelor pe termen scurt, in conditiile in care investitorii sunt, in continuare, foarte atenti in procesul de selectie a activelor tinta", a declarat Tim Wilkinson, partener al companiei C&W Echinox (foto).
Printre competitorii care au accesat piata imobiliara din Romania in prima jumatate a acestui se afla grupul sud-african Atterbury si Hili Properties, companie care a achizitionat cladirea de birouri ART Business Center 7, din nordul Capitalei.