Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
RO EN

TUV Rheinland certifica metoda de calcul si raportare BASF a amprentei de carbon

Tot mai multi clienti solicita un raport detaliat privind amprenta de carbon a produselor BASF pe care le folosesc – de la talpi pentru adidasi, la panouri izolatoare, pana la detergenti. La sfarsitul lunii septembrie, agentia germana de inspectie tehnica TÜV Rheinland a certificat ca metoda BASF de calculare si raportare a amprentei de carbon a produsului (PCF) respecta pe deplin cerintele specificate de Together for Sustainability (TfS). BASF este prima companie care isi aliniaza sistemul de calcul PCF complet automatizat cu regulile TfS.
La sfarsitul anului 2022, in initiativa lor comuna, Together for Sustainability, 47 de companii din industria chimica, inclusiv BASF, au convenit asupra unui standard global uniform pentru calcularea PCF-urilor. Amprenta de carbon a produsului ofera informatii importante pentru directionarea emisiilor in lantul valoric. Prin calculul PCF, BASF ofera clientilor sai o transparenta mult mai mare cu privire la emisiile specifice fiecarui produs BASF utilizat.
"BASF este prima companie pentru care TÜV Rheinland a putut sa certifice conformitatea TfS a unui intreg sistem de calcul PCF, la o astfel de scara”, a spus Susanne Jorre, manager de durabilitate la TÜV Rheinland. De la inceputul lunii octombrie, clientii BASF vor primi toate PCF-urile si un raport conform TfS, care va include noua declaratie TÜV.
 
 
Suntem mandri sa fim un pionier in calcularea automata a PCF si sa ne putem sprijini clientii in atingerea obiectivelor de emisii de CO2. Fiind capabili sa calculam PCF-urile tuturor celor 45.000 de produse de vanzari folosind o metoda conforma cu TfS, am atins o noua etapa in dezvoltarea noastra", declarat Dr. Christoph Jakel, Vicepresedinte Corporate Sustainability la BASF.
Together for Sustainability (TfS) este o initiativa globala fondata de companii din industria chimica, avand ca scop evaluarea, auditarea si imbunatatirea practicilor de sustenabilitate din cadrul lanturilor globale de aprovizionare. Programul se bazeaza pe principiile Responsible Care® si pe Pactul Global al ONU si a devenit o organizatie globala cu reprezentare regionala in Asia si in America de Nord si de Sud.

Din aceeasi categorie

18 Apr 07:00 | NOUA solutii validate pentru cladiri si comunitati mai ecologice pe calea zero net
15 Apr 10:42 | RoGBC: 400 milioane euro pentru renovare energetica in ECE, in perioada 2026-2029
14 Apr 12:49 | Habitat for Humanity Romania continua campania "Pune TU piatra de temelie!"
10 Apr 10:10 | STRATOS: Raportarea CBAM vizeaza lanturile de aprovizionare si emisiile de carbon
27 Mar 11:32 | Romania a importat de doua ori mai multe materii prime reciclabile din tarile non-UE
26 Mar 10:43 | Codrut Nicolau se alatura Indicathor ESG si extinde expertiza firmei in strategii ESG
24 Mar 12:26 | PORR Romania a celebrat Ziua Internationala a Padurilor prin actiuni de plantare
17 Mar 13:54 | Aktor a adus bucurie pentru 2.000 de copii din trei scoli, cu o donatie de carti
14 Mar 06:37 | ROGBC: Preturile locuintelor eficiente energetic pot creste cu pana la 5% in 2025
11 Mar 11:40 | Fundatia Brico Dépôt investeste 250.000 de lei in 5 noi proiecte sociale
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA