Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
RO EN

TERAPLAST vrea sa dubleze capacitatea de reciclare a diviziei Recycling in 2021

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importanta initiativa in domeniul guvernantei corporative responsabile din lume. Prin aceasta aderare voluntara, TeraPlast si-a luat angajamentul sa promoveze cele zece principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-coruptiei si sa contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabila, incluse de catre Organizatia Natiunilor Unite in Agenda Dezvoltarii Sustenabile 2030.
TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii si organizatii din 160 de tari din lume si este singura companie romaneasca din sectorul industriei de prelucrare, semnatara a initiativei ONU.
“Sustenabilitatea este o componenta integranta in strategia si dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la initiativa Natiunilor Unite este naturala. Sunt principii pe care le aplicam deja, deci nu reprezinta un efort suplimentar fiind parte integranta a modelului nostru de business. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu in care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizatiilor internationale din care facem parte. Ne-am angajat fata de actionarii nostri sa livram crestere de doua cifre an de an, iar aceasta crestere este bazata pe inovatie si responsabilitate fata de viitor.”, a declarat Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.
Una dintre prioritatile acestui an este dublarea capacitatii de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de pana la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderenta intern, in productia de tevi pentru canalizari exterioare. In plus, in cadrul unuia dintre proiectele de investitii prin ajutor de stat, in 2021 va fi extinsa capacitatea de productie de tevi multistrat cu miez reciclat.
Dezvoltarea sustenabila a Grupului se concretizeaza si in construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totala de aproape 12 milioane de euro, este in curs de implementare productia urmand sa inceapa in trimestrul 3 al acestui an.
Totdata, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Saratel. In prezent, compania are peste 7.000 de panouri care insumeaza 12.000 mp in suprafata. In acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu inca 660 de tone pe an.
Alte initiative de dezvoltare responsabila a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanta corporativa, sistemul de management integrat, gestionarea responsabila a deseurilor, masurile de sanatate si securitate in munca si implicarea in comunitate.

Din aceeasi categorie

18 Apr 07:00 | NOUA solutii validate pentru cladiri si comunitati mai ecologice pe calea zero net
15 Apr 10:42 | RoGBC: 400 milioane euro pentru renovare energetica in ECE, in perioada 2026-2029
14 Apr 12:49 | Habitat for Humanity Romania continua campania "Pune TU piatra de temelie!"
10 Apr 10:10 | STRATOS: Raportarea CBAM vizeaza lanturile de aprovizionare si emisiile de carbon
27 Mar 11:32 | Romania a importat de doua ori mai multe materii prime reciclabile din tarile non-UE
26 Mar 10:43 | Codrut Nicolau se alatura Indicathor ESG si extinde expertiza firmei in strategii ESG
24 Mar 12:26 | PORR Romania a celebrat Ziua Internationala a Padurilor prin actiuni de plantare
17 Mar 13:54 | Aktor a adus bucurie pentru 2.000 de copii din trei scoli, cu o donatie de carti
14 Mar 06:37 | ROGBC: Preturile locuintelor eficiente energetic pot creste cu pana la 5% in 2025
11 Mar 11:40 | Fundatia Brico Dépôt investeste 250.000 de lei in 5 noi proiecte sociale
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA