Vineri, 25 Aprilie 2025
RO EN

REHAU Romania a plantat peste 7.000 de puieti pe un deal in pericol de alunecare

REHAU Romania si Plantam fapte bune in Romania au plantat 7.145 de puieti de gorun, stejar pendunculat, stejar rosu si artar tataresc in localitatea Cralovat din judetul Timis, pe un deal in pericol de alunecare.
Reprezentanta locala a companiei germane a ales sa se alature in acest an actiunilor de impadurire pe care Plantam fapte bune in Romania le-a inceput inca din 2011. In 2020, REHAU Romania a lansat initiativa „REHAU Community”, prin care si-a asumat misiunea de a sprijini comunitatile locale si a inceput actiunile de plantare.
In 2021, REHAU Romania a contribuit la impadurirea unui deal in pericol de alunecare, pe care nu a existat niciodata o padure, desi se afla intr-o zona impadurita.
„Ne-am alaturat celor de la Plantam fapte bune in Romania pentru ca padurile nu reprezinta doar o oaza de liniste si racoare, ci au un rol major in vietile comunitatilor. Padurile sunt una dintre solutiile de baza in lupta cu schimbarilor climatice, imbunatatesc calitatea aerului si previn alunecarile de teren. Am reusit sa facem inca un pas in demersul nostru de impadurire a zonelor cu probleme din Romania, astfel incat, peste cativa ani sa putem afirma cu mandrie ca am plantat Padurea REHAU. Le multumim partenerilor nostri!”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU Romania.
„Apreciem si salutam decizia companiei REHAU de a se alatura, in premiera, actiunii de impadurire, a dealului de 5 hectare din comuna Cralovat, judetul Timis. Sponsorizarea acordata a acoperit costurile plantarii a 7.145 de puieti de gorun, stejar pedunculat, stejar rosu si artar tataresc, pe o suprafata de 1.5 hectare, si va asigura si bugetul necesar ingrijirilor si completarilor in urmatorii ani. Dorim sa prevenim alunecarea si erodarea dealului in timp dar si sa extindem padurea seculara din zona”, a declarat Andreia Schneider, coordonator Plantam fapte bune in Romania in judetul Timis.
In urmatorii 7-10 ani, pe langa plantarea propriu zisa, initiativa isi asuma monitorizarea si ingrijirea suprafetei impadurite - toaletare, inlocuire - pana cand puetii ajung la stadiul de masiv.

Din aceeasi categorie

18 Apr 07:00 | NOUA solutii validate pentru cladiri si comunitati mai ecologice pe calea zero net
15 Apr 10:42 | RoGBC: 400 milioane euro pentru renovare energetica in ECE, in perioada 2026-2029
14 Apr 12:49 | Habitat for Humanity Romania continua campania "Pune TU piatra de temelie!"
10 Apr 10:10 | STRATOS: Raportarea CBAM vizeaza lanturile de aprovizionare si emisiile de carbon
27 Mar 11:32 | Romania a importat de doua ori mai multe materii prime reciclabile din tarile non-UE
26 Mar 10:43 | Codrut Nicolau se alatura Indicathor ESG si extinde expertiza firmei in strategii ESG
24 Mar 12:26 | PORR Romania a celebrat Ziua Internationala a Padurilor prin actiuni de plantare
17 Mar 13:54 | Aktor a adus bucurie pentru 2.000 de copii din trei scoli, cu o donatie de carti
14 Mar 06:37 | ROGBC: Preturile locuintelor eficiente energetic pot creste cu pana la 5% in 2025
11 Mar 11:40 | Fundatia Brico Dépôt investeste 250.000 de lei in 5 noi proiecte sociale
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA