Vineri, 25 Aprilie 2025
RO EN

McKinsey: Valorificarea potentialului de crestere este o prioritate de management

Expertii McKinsey observa ca pandemia afecteaza inca foarte puternic umanitatea, avand consecinte grave in plan uman sau economic. Pe masura ce noile tulpini ale coronavirusului induc incertitudini suplimentare, eforturile societatii ar trebui sa continue fara incetare in directia atenuarii efectelor negative. Insa un element specific oricarei crize este potentialul sau de a remodela fundamental o persoana, o economie si, eventual, o intreaga societate.
In cazul pandemiei actuale, companiile au incercat sa-si protejeze angajatii, clientii si operatiunile de cele mai grave socuri economice.  Inovatia si schimbarile comportamentale rezultate au initiat un efect de unda, cu potential de a asigura crestere si prosperitate, daca managerii implementeaza strategiile corecte.
Un prim pas ar fi adoptarea unei atitudini optimiste cu privire la crestere si reflectarea acesteia in agendele de afaceri. Este clar ca, in pofida problemelor din ultimii doi ani, la orizont se afla un boom post-pandemic, care depinde insa de capacitatea liderilor de a exploata cum se cuvine 
„socurile” de productivitate si crestere generate de pandemie.
Inceputul crizei medicale a adus cu sine un set de discontinuitati, ce au generat un prim soc. In prezent insa, incertitudinile pe termen scurt prezinta riscuri pentru crestere, dar un raspuns eficient la acestea ar putea produce un al doilea soc, cu un real potential de impulsionare economica. Al treilea si ultimul eveniment din categoria respectiva ar putea fi acela in care, firmele, pe masura ce isi vor remodela strategiile pe termen lung, vor defini urmatoarea normalitate.
Este clar ca, in timp ce incertitudinile prevaleaza, o mentalitate orientata spre crestere ar putea fi o forta motrice hotaratoare. Cresterea generata de aceasta are capacitatea de a stabili traiectoria unui viitor in care milioane de oameni ar putea prospera si obtine securitate economica, confort material si bunastare mai mari decat oricand. Cresterea este factorul de baza al progresului catre incluziune si durabilitate, ajutand la crearea de locuri de munca bine platite pentru mai multi angajati si la generarea de fonduri suficiente pentru tranzitia climatica, mai arata specialistii McKinsey. Pentru informatii suplimentare, click aici

Din aceeasi categorie

18 Apr 07:00 | NOUA solutii validate pentru cladiri si comunitati mai ecologice pe calea zero net
15 Apr 10:42 | RoGBC: 400 milioane euro pentru renovare energetica in ECE, in perioada 2026-2029
14 Apr 12:49 | Habitat for Humanity Romania continua campania "Pune TU piatra de temelie!"
10 Apr 10:10 | STRATOS: Raportarea CBAM vizeaza lanturile de aprovizionare si emisiile de carbon
27 Mar 11:32 | Romania a importat de doua ori mai multe materii prime reciclabile din tarile non-UE
26 Mar 10:43 | Codrut Nicolau se alatura Indicathor ESG si extinde expertiza firmei in strategii ESG
24 Mar 12:26 | PORR Romania a celebrat Ziua Internationala a Padurilor prin actiuni de plantare
17 Mar 13:54 | Aktor a adus bucurie pentru 2.000 de copii din trei scoli, cu o donatie de carti
14 Mar 06:37 | ROGBC: Preturile locuintelor eficiente energetic pot creste cu pana la 5% in 2025
11 Mar 11:40 | Fundatia Brico Dépôt investeste 250.000 de lei in 5 noi proiecte sociale
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA