Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
RO EN

EY atinge o amprenta de carbon negativa, un pas spre nivelul net zero pana in 2025

EY a devenit o organizatie cu amprenta de carbon negativa, un pas major in directia realizarii dezideratului de a atinge un nivel net zero pana in 2025. Pentru a obtine o amprenta de carbon negativa, organizatia si-a redus emisiile totale, iar in prezent compenseaza si elimina mai mult carbon decat emite.
EY si-a stabilit obiectivul de a-si reduce emisiile totale cu 40% pana in 2025, prin intermediul unui set de masuri care angreneaza deopotriva angajatii, comunitatea de clienti, furnizori si parteneri. Acesta reprezinta unul dintre cele mai ambitioase planuri de decarbonare nu doar in domeniul serviciilor profesionale, ci in intreg mediul de afaceri la nivel mondial. In acest demers, EY a investit permanent in portofoliul de compensare a emisiilor de carbon.
„Prin obtinerea statutului de organizatie cu amprenta de carbon negativa, EY isi demonstreaza angajamentul fata de accelerarea masurilor de combatere a schimbarilor climatice. In tranzitia catre un viitor sustenabil, vom continua seria de initiative care sa creeze valoare pe termen lung atat pentru angajati, cat si pentru clientii si partenerii nostri. Suntem mandri sa fim una dintre primele organizatii care stabilesc standardul in directia decarbonarii si indemnam si celelalte companii sa actioneze in acest sens ”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale.
 
Reducerea continua a emisiilor absolute
Emisiile EY de la nivel global, din exercitiul financiar 2021 (394 mii de tone de Co2e), s-au diminuat cu 60% comparativ cu exercitiul financiar 2020 (976 mii de tone de Co2e), ca urmare a reducerii semnificative a deplasarilor in interes de serviciu in contextul pandemiei si continuarii implementarii planului de actiune in domeniul emisiilor de carbon. Aceasta evolutie marcheaza si o scadere de 71% fata de cantitatea de referinta de 1.354 mii de tone de Co2e emisa in exercitiul financiar 2019.
Odata cu reluarea deplasarilor in interes de serviciu si a activitatii la birou si la sediile clientilor, in exercitiul financiar 2022 si ulterior, echipele EY vor continua sa pastreze emisiile sub nivelul indicat pentru mentinerea cresterii temperaturii globale la 1,5°C, potrivit Science Based Targets Initiative (Initiativa Obiective bazate pe stiinta - SBTi).
 
Investitii intr-un portofoliu de compensare a emisiilor de carbon
EY a investit intr-un portofoliu de compensare a emisiilor de carbon cu ajutorul South Pole, unul dintre principalii furnizori de solutii climatice la nivel global. Portofoliul cuprinde mai multe proiecte de compensare sau eliminare a emisiilor de carbon prin reimpadurire, agricultura regenerativa, utilizarea carbunelui biologic si conservarea padurilor.
Sase noi proiecte, printre care si proiectul de reimpadurire QianBei din China, contribuie la eliminarea sau compensarea unei cantitati totale de 528 mii de tone de Co2e, ceea ce inseamna ca organizatia EY elimina alte 34 de procente din amprenta de carbon din exercitiul financiar 2021, care devine astfel negativa.
Pe langa eforturile pe care le face pentru a deveni mai sustenabila, EY a dezvoltat un nou set de servicii de sustenabilitate globale dedicate clientilor, bazate pe valoare, care sa ii ajute in propria evolutie spre o dezvoltare durabila.
Totodata, EY a emis recent primul raport care include indicatorii pentru capitalismul participativ elaborati de Consiliul International al Afacerilor din cadrul Forumului Economic Mondial (WEF-IBC). Acesti indicatori cuprind un set de 21 de situatii ESG, in baza carora companiile si organizatiile isi pot elabora raportarile si care vizeaza patru domenii cheie: principii de guvernanta, planeta, oamenii si prosperitatea, in concordanta cu obiectivele de dezvoltare durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Din aceeasi categorie

18 Apr 07:00 | NOUA solutii validate pentru cladiri si comunitati mai ecologice pe calea zero net
15 Apr 10:42 | RoGBC: 400 milioane euro pentru renovare energetica in ECE, in perioada 2026-2029
14 Apr 12:49 | Habitat for Humanity Romania continua campania "Pune TU piatra de temelie!"
10 Apr 10:10 | STRATOS: Raportarea CBAM vizeaza lanturile de aprovizionare si emisiile de carbon
27 Mar 11:32 | Romania a importat de doua ori mai multe materii prime reciclabile din tarile non-UE
26 Mar 10:43 | Codrut Nicolau se alatura Indicathor ESG si extinde expertiza firmei in strategii ESG
24 Mar 12:26 | PORR Romania a celebrat Ziua Internationala a Padurilor prin actiuni de plantare
17 Mar 13:54 | Aktor a adus bucurie pentru 2.000 de copii din trei scoli, cu o donatie de carti
14 Mar 06:37 | ROGBC: Preturile locuintelor eficiente energetic pot creste cu pana la 5% in 2025
11 Mar 11:40 | Fundatia Brico Dépôt investeste 250.000 de lei in 5 noi proiecte sociale
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA