Duminică, 20 Iulie 2025
RO EN

EATON: Bornele Push-in asigura economie de timp fata de conexiunile cu suruburi

Un studiu amplu realizat de Eaton, in colaborare cu Hanseatic Power Solutions (HPS), producator de tablouri si sisteme de comanda, si I²PS, laborator independent de testare, a demonstrat avantajele nete pe care tehnologia Push-in le ofera utilizatorilor comparativ cu solutiile clasice ale bornelor cu surub sau cu arc. Tehnologia Push-in aduce economii de timp si de costuri in toate etapele ciclului de viata al tabloului.
Solutia constructiva a bornelor Push-in permite asamblarea fara unelte (daca se utilizeaza conductori rigizi sau conductori ce au capete de conductor tratate), asigurand totodata o fiabilitate crescuta comparativ cu optiunile existente pe piata.
Avantajele tehnologiei Push-in vin din solutia constructiva dezvoltata de Eaton care permite, in cazul conectorilor rigizi sau al celor care au capetele tratate, conectarea cu o singura mana, fara a utiliza vreo unealta. Pentru a testa eficienta acestei solutii, HPS a inregistrat timpul necesar pentru angajatii proprii de a conecta 100 de puncte de borne utilizand borne cu surub, cu arc si Push-in. Rezultatele au aratat o economie de timp de 50% a tehnologiei Push-in fata de conexiunile cu suruburi si de 40% fata de conexiunile cu arc.
Fiabilitatea a fost masurata de laboratorul independent I²PS, care a efectuat un test de vibratii si unul de calitate a conexiunii in conditii potrivnice. Testul de vibratii a demonstrat ca forta elastica constanta a bornelor de tip Push-in asigura conexiuni sigure pe termen lung. Astfel, ele indeplinesc si criteriile de rezistenta la vibratii si socuri ale standardului IEC 61373/10.2011, ceea ce inseamna ca nu este necesara verificarea sau resetarea ulterioara a conexiunii. Testul de calitate a conexiunii electrice etanse la gaz prin expunerea acesteia la pulverizare cu sare, ceea ce nu este permis in aplicatiile reale de utilizare a tablourilor. Chiar si in aceste conditii nefavorabile, rezistenta de contact tranzitorie a bornei Push-in a ramas neschimbata.
 
 
"Ne bucuram ca rezultatele acestui studiu confirma ceea ce stiam deja, anume ca tehnologia Push-in este tehnologia viitorului. Este uimitor ca am reusit sa producem acest sistem de borne care este mai sigur decat cele existente pe piata in momentul de fata, dar in acelasi timp mai economic si mai usor de instalat. Beneficiile pentru companii sunt evidente si nu am nicio indoiala ca tehnologia Push-in va deveni stadardul pentru industrie in scurt timp", a declarat Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric Romania.
Laboratorul a masurat si cresterea temperaturii la bornele de tip Push-in si la bornele conventionale cu surub in timpul functionarii. Acest test a aratat o crestere a temperaturii bornelor de tip Push-in echivalenta cu cea a bornelor cu surub; in unele cazuri, a fost chiar mai mica. Teste suplimentare au demonstrat si siguranta mecanica ridicata: au fost masurate fortele de extragere ale bornelor de tip Push-in si ale bornelor conventionale cu arc, concluzia fiind ca este nevoie de o forta mult mai mare pentru a scoate conductorul in cazul celor dintai. Forta de extragere necesara a fost, de asemenea, semnificativ mai mare decat cea prevazuta de standardul relevant.
 
 
Rezultatele acestor teste demonstreaza ca tehnologia de tip Push-in nu are dezavantaje in comparatie cu bornele clasice, dar aduce in schimb avantaje semnificative. In plus, tehnologia Push-in este certificata la nivel international.
Eaton se asteapta ca bornele Push-in sa inlocuiasca in cativa ani bornele cu arc, preluand si cota de piata de la bornele cu surub.
Mai multe informatii cu privire la beneficiile tehnologiei Push-in pe parcursul intregului ciclu de viata al utilajului este furnizat in lucrarea „How to make wiring more efficient from start to finish” (Cresterea eficientei procesului de cabare de la inceput la sfarsit), care se poate descarca de pe site-ul Eaton.
 

Din aceeasi categorie

09 Iul 10:16 | Ce sisteme VEKA de Clasa A se potrivesc cel mai bine in functie de tipologia cladirii?
08 Iul 10:15 | Normativul P118-1/2025 include "nivelul de stabilitate la incendiu" al constructiei
01 Iul 12:54 | Materialul, grosimea peretelui exterior si geometria sectiunii, disting profilele PVC
19 Iun 11:46 | Pro Stadium by Eco Garden Construct: Solutii integrate pentru infrastructura sportiva
18 Iun 12:04 | WILO lanseaza solutii pentru alimentarea si gestionarea apei in locuinte sustenabile
05 Iun 11:36 | SIGNIFY lanseaza un sistem inteligent de iluminat de urgenta gestionabil prin cloud
29 Mai 15:34 | REHAU BS lanseaza solutia de climatizare de interior Indoor Climate Comfort System
21 Mai 14:56 | Signify lanseaza primul tub LED din Europa realizat din plastic reciclat
02 Mai 07:00 | Aerobrick reprezinta un bloc ceramic inovator, cu proprietati excelente de izolare
01 Mai 07:00 | Productia aluminiului este responsabila de 3% din emisiile globale de CO2
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA