Luni, 24 Februarie 2025
RO EN

RWEA continua reconversie profesionala a angajatilor din toate zonele miniere

Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (Romanian Wind Energy Association - RWEA) continua programul privind reconversia profesionala a personalului angajat din zonele miniere si alte zone aflate in plina tranzitie energetica, prin proiectul pilot initiat in urma cu doi ani, RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie.
Astfel, RWEA si companiile membre au initiat o campanie de centralizare a resurselor umane active la nivel national in domeniul energiei din surse regenerabile, analiza urmand sa indice atat numarul angajatilor actuali din domeniu, cat si necesarul preconizat a fi utilizat pentru viitoarele proiecte si competentele profesionale necesare.
Rezultatele vor fi corelate cu analiza angajatilor din sectorul minier, pentru a identifica decalajul de competente ale minerilor in comparatie cu cele ale tehnicienilor din industria regenerabilelor.
Prin urmare, procesul de reconversie profesionala din cadrul RenewAcad va putea fi derulat conform cerintelor angajatorilor din domeniu si pornind de la o mai buna cunoastere a situatiei cursantilor.
RWEA, ca promotor al tranzitiei energetice, se implica activ in crearea de noi locuri de munca, in domeniul regenerabilelor si al distributiei de energie electrica, pentru absorbtia personalului minier si a tinerilor absolventi de facultati tehnice, cat si a altor locuitori din zonele aflate in tranzitie energetica.
RWEA, CEZ si RESS (Renewable Schools of Skills) au initiat acest proiect de formare profesionala in 2019, intr-un parteneriat cu Ministerul Energiei si alti actori interesati din bazinele miniere.
Centrul RESS din Constanta va fi replicat in Valea Jiului si incepand cu luna Iulie a acestui an va instrui, la standarde internationale, peste 400 de persoane pe an. RESS pregateste anual peste 3000 de persoane care asigura acum mentenanta si service-ul la multe din capacitatile eoliene instalate, dar si pentru alte proiecte din afara tarii, dezvoltand astfel un nou concept - “Navigatorii Eolieni”.
In Romania s-au instalat 3000 MW in energia eoliana si 1400 MW in energia fotovoltaica, asigurand peste 13% din productia totala de energie electrica in anul 2019. Energia din surse regenerabile are o pondere importanta in mixul energetic romanesc, iar numarul angajatilor a crescut considerabil in ultimii 10 ani, acestia atingand o maturitate profesionala si o experienta dovedita in dezvoltarea, operarea si mentenanta parcurilor eoliene si fotovoltaice existente.
In prezent sunt in dezvoltare noi capacitati care sa asigure, in continuare, un mix echilibrat national si indeplinirea tintelor asumate de Romania pentru consumul de energie electrica din surse regenerabile.

Din aceeasi categorie

19 Feb 06:00 | MANPOWER: Cifra de afaceri de 4,4 miliarde USD, intr-un context provocator
17 Feb 11:21 | Piata muncii: Generatia Z, impactul AI si schimbari majore pentru angajatori in 2025
07 Feb 09:41 | PWC: Ponderea firmelor care anticipeaza reduceri de personal in 2025, in crestere
30 Ian 12:29 | MMSS: 191 accidente pe santierele de cladiri consemnate in primele 9 luni din 2024
23 Ian 17:31 | PWC: Doar 10% din angajatori vor ajusta salariul brut dupa eliminarea facilitatilor
22 Ian 12:39 | SONDAJ: Patru din 10 angajati din Romania cheltuiesc 90% din veniturile lunare
16 Ian 13:04 | PWC: Majorarea salariului minim duce la cresteri ale altor metode de remunerare
16 Ian 12:01 | SAINT-GOBAIN: Certificare "Angajator de Top" pentru al 9-lea an consecutiv
09 Ian 12:41 | Piata muncii in 2024: Aproape 300.000 de locuri de munca noi si 11 milioane aplicari
20 Dec 11:27 | Beneficii salariale: un instrument strategic pentru optimizarea resurselor umane
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA