Vineri, 25 Aprilie 2025
RO EN

eJobs: Circa 77% dintre companii isi recompenseaza angajatii la final de an

Pandemia a schimbat trendurile in ceea ce priveste beneficiile extrasalariale. O parte dintre ele au disparut complet in ultimul an si jumatate, in timp ce altele noi au fost introduse in pachetul oferit de companii. Vestea buna este ca 87% dintre angajatori ofera in continuare beneficii salariatilor si doar 3% au renuntat la ele odata cu declansarea pandemiei. 10% dintre respondenti recunosc ca nu ofera beneficii angajatilor in prezent si ca nu o faceau nici inainte de pandemie.
Finalul acestui an se arata insa optimist pentru 77% dintre companii, care vor recompensa angajatii de sarbatori, arata datele celui mai recent sondaj eJobs, liderul pietei de recrutare din Romania. 28% dintre acestea vor acorda prime de Craciun, 18% vor oferi zile libere suplimentare, 16% spun ca vor recompensa angajatii cu pachete de sarbatori, in timp ce 15% vor acorda unul dintre urmatoarele beneficii: al 13-lea salariu, bonus de performanta, teambuilding sau tombole cu premii. Pe de alta parte, 12% vor organiza totusi petreceri de Craciun in acest an, in timp ce 11% dintre angajatori nu vor oferi niciun beneficiu suplimentar la final de 2021.
La capitolul planuri pentru 2022, aproape o treime dintre companii isi propun sa ofere beneficii extrasalariale cu valori cuprinse intre 200 si 400 de lei per angajat, 24% vor sa investeasca intre 400 si 600 de lei pentru fiecare persoana si aproape 20% isi propun sa ofere beneficii extrasalariale de peste 1.000 de lei per membru in 2022.
Tichetele de masa raman, in continuare, in topul celor mai populare beneficii extrasalariale si in 2022, avand in vedere ca 20% dintre angajatori le vor oferi si anul viitor. Interesul pentru zona de sanatate, de asemenea, este unul ridicat: 19% dintre managerii de resurse umane participanti la sondaj au mentionat ca vor acorda si in 2022 abonamente la clinici private, in timp ce 3% pun pe lista consilierea psihologica.
„Pe langa beneficiile acestea, angajatorii investesc din ce in ce mai mult in dezvoltarea si perfectionarea angajatilor. Aproape un sfert organizeaza training-uri profesionale, cursuri de dezvoltare personala si cursuri de limbi straine pentru angajati. De asemenea, tot mai multe companii vor fi preocupate de zona de sanatate emotionala a angajatilor in 2022, sector ce a cunoscut un avant exceptional in ultimul an si jumatate”, spune Roxana Draghici, Head of Sales la eJobs Romania, cea mai mare platforma de recrutare din tara.
Daca ar fi pusi in postura de a-si configura pachetul ideal de beneficii, fara o limita de buget, 43% dintre angajatori spun ca ar extinde beneficiile catre membrii familiei angajatilor, incluzand aici decontarea cheltuielilor pentru gradinitele sau cresele copiilor. Aproape o treime ar scurta la patru zile saptamana de lucru, iar 11% ar asigura angajatilor o menajera, un bucatar sau un sofer personal daca ar avea buget nelimitat de beneficii extrasalariale.
In acest moment, 45% dintre companiile participante la sondaj spun ca lucreaza hibrid, si de la birou, si de acasa. 44% spun ca angajatii lor vin in fiecare zi la birou si doar 11% lucreaza exclusiv remote. Nevoia de interactiune fata-n fata se resimte insa pregnant: aproape 65% dintre oamenii de HR spun ca pentru anul viitor doresc sa organizeze mai multe evenimente cu toata echipa in format fizic, fie ca e vorba de teambuilding-uri, iesiri, training-uri la birou sau evenimente la nivel de departament.
„Se simte o nevoie tot mai mare atat din partea companiilor, cat si a echipelor, de a se reuni in format fizic. Munca remote inainte de pandemie era un beneficiu ravnit de majoritatea angajatilor, astazi insa tot mai multi doresc sa revina macar cateva zile pe luna la birou, unde sa poata discuta in persoana proiectele si task-urile pe care le au de realizat. In masura in care pandemia va permite, in 2022 companiile vor incerca sa aduca din nou impreuna oamenii, insa munca remote va ramane in continuare o optiune pentru angajatii care prefera acest mod de lucru”, mai spune Roxana Draghici.

Din aceeasi categorie

09 Apr 11:14 | VUCAMIX: 57% dintre angajati isi doresc competente in Inteligenta Artificiala
02 Apr 10:13 | UTCB incepe campania de admitere 2025, sub conceptul provocator "Daramam mituri"
27 Mar 09:30 | eJobs: Constructiile, in topul celor mai bine platite meserii din Romania, in 2025
26 Mar 12:39 | Angajatorii din constructii ofera asigurari de sanatate de pana la 1.200 euro/angajat
14 Mar 13:31 | Ministerul Muncii va inlocui aplicatia Revisal cu platforma REGES-ONLINE - implicatii
13 Mar 11:39 | ESSA Group a raportat o crestere de 31% a afacerilor in 2024, la 32,7 milioane euro
13 Mar 06:00 | ADECCO: Cresteri ale cotei de piata, generare de numerar si profitabilitate solida
27 Feb 06:00 | RANDSTAD raporteaza progrese strategice si estimeaza cresteri secventiale
19 Feb 06:00 | MANPOWER: Cifra de afaceri de 4,4 miliarde USD, intr-un context provocator
17 Feb 11:21 | Piata muncii: Generatia Z, impactul AI si schimbari majore pentru angajatori in 2025
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA