Luni, 24 Februarie 2025
RO EN

KNAUF INSULATION: Crestere de pana la 10% pe piata de vata minerala, in 2015

Piata locala de vata minerala a inregistrat o crestere cuprinsa intre 5% si 10% in primele opt luni ale anului in curs, pe termen scurt si mediu fiind estimate evolutii anuale similare, potrivit datelor furnizate de Knauf Insulation, unul dintre principalii furnizori specializati din Romania. In 2014, piata interna de vata minerala s-a situat, ca valoare, la circa 45 milioane de euro. "Termosistemul cu vata minerala, in special pe segmentul rezidential, reprezinta una din solutiile foarte solicitate de piata in acest moment. Consumatorii au inteles beneficiile izolarii cu vata minerala si prefera aceasta solutie intr-o pondere tot mai mare. Astfel, ne asteptam ca, in urmatorii anii, acest gen de material izolant sa-si majoreze ponderea din totalul termosistemelor, tendinta confirmata de pietele mature, unde termosistemul cu vata minerala reprezinta 25% din cerere, fata de aproximativ 5% in Romania", a declarat Adrian Garofeanu, directorul comercial al Knauf Insulation Romania.
In 2014, vanzarile companiei s-au plasat la 12 milioane de euro, in crestere cu 15,4% fata de nivelul de 10,4 milioane de euro consemnat cu un an in urma. Produsele comercializate in Romania sunt importate din Cehia, Slovacia, Serbia si Turcia. "Incepand cu acest an, am adaugat portofoliului nostru si produse complementare vatei minerale, cum sunt membranele de difuzie si foliile cu rol de bariera impotriva vaporilor si gama Urbanscape. Introducerea produselor complementare in portofoliu are la baza efortul continuu de a oferi clientilor solutii complete, iar decizia de a promova pe piata din Romania produsele din gama Urbanscape - solutii pentru acoperisuri verzi - se incadreaza in preocuparea constanta a companiei pentru mediu si solutii sustenabile", a precizat Adrian Garofeanu.
Knauf Insulation a pregatit lansari de produse noi si pentru anul 2016.
Compania comercializeaza, la nivel national, vata minerala bazaltica si de sticla, sisteme pentru izolatii tehnice, placi din fibre de lemn (Heraklith), si solutii pentru acoperisuri verzi - gama Urbanscape. Portofoliul de vata minerala al furnizorului este printre cele mai diversificate de pe piata, Knauf Insulation comercializand produse de izolare termica si acustica, precum si sortimente destinate protectiei la foc, pentru multiple domeniile de utilizare (cladiri rezidentiale si nerezidentiale, hale industriale, centre comerciale, izolatii pentru conducte, cuptoare, rezervoare, boilere, usi rezistente la incendiu, industria marina etc).
 
Romania se incadreaza in obiectivele de eficienta energetica asumate
Directiva pentru eficienta energetica 2012/27/EC, transpusa prin Legea nr. 121/2014, obliga la asigurarea unor cerinte ample si urgente legate de modalitatile in care toti factorii interesati trebuie sa fie implicati in actiuni care sa genereze rezultate masurabile in reducerea consumurilor de energie prin eficienta energetica, de la producator pana la consumatorul final. "Articolul 4 din directiva impune elaborarea unor strategii nationale pentru renovarea aprofundata a cladirilor. Strategia Romaniei contine modele de renovare bazate pe cost optim si pe performanta de tip NZEB (Near Zero Energy Buildings), iar tintele de eficienta energetica pot fi atinse doar prin planuri de actiune ambitioase. Efectele pozitive asupra materialelor de izolare se pot obtine doar daca aceste planuri si actiuni vor fi concretizate, dar cele mai importate efecte se vor vedea in reducerea facturilor la energie si intretinere. Apare, astfel, nevoia de consiliere in materie de performanta energetica, determinand inclusiv crearea unor noi locuri de munca in domeniu", a explicat Adrian Garofeanu.
In pofida caracterului indicativ al tintei de eficienta energetica pentru 2020 si al cadrului pentru 2030, articolul 7 din directiva obliga la o economie de 1,5% pentru vanzarile de energie pe an, pana in 2020, pentru statele membre sau prin impunerea acestor economii la furnizorul de energie ori prin alte masuri alternative, care sa aiba acelasi rezultat din punct de vedere al volumului echivalent de economii. "Daca statele membre nu vor reusi sa atinga aceste tinte, Comisia Europeana va lansa procedura de infringement. Nu se poate spune care va fi nivelul penalitatilor, dar vor fi, probabil, sume mari de bani pentru fiecare zi de intarziere. Directiva de eficienta energetica trebuie abordata foarte serios, deoarece avem nevoie de reducerea dependentei de energie pentru o competitivitate mai mare, pentru diminuarea poluarii si crearea de noi locuri de munca, dar si pentru a lasa o povara mai mica viitoarelor generatii", a mai spus Adrian Garofeanu.
Pana in prezent, insa, Romania se incadreaza in obiectivele de eficienta energetica asumate, stabilite pentru anul 2020.
 

Din aceeasi categorie

24 Feb 06:00 | ROCKWOOL: Performanta puternica, crestere a veniturilor si o rentabilitate solida
19 Feb 06:36 | QUATTRO Pavimente Tehnice deschide in 2025 fabrica de pardoseli suprainaltate
18 Feb 06:00 | SHERWIN-WILLIAMS a raportat vanzari de peste 23 miliarde USD in anul 2024
14 Feb 06:31 | ROCA: Portofoliul complet de solutii, suport ideal pentru depasire probleme curente
14 Feb 06:00 | DOW: Masuri proactive pentru limitarea riscurilor ciclului economic descendent
11 Feb 06:00 | AKZO NOBEL: Crestere organica a vanzarilor si expansiune a profitului in 2024
10 Feb 06:00 | PPG: Cifra de afaceri de 15,8 miliarde USD raportata pentru anul fiscal 2024
03 Feb 06:12 | KUMA: Provocari economice, dar si oportunitati de dezvoltare in 2025
22 Ian 11:28 | Knauf Insulation anunta inceperea productiei de vata minerala de sticla, la Tarnaveni
17 Ian 06:00 | H.B. FULLER: Incasari afectate de conditii slabe de piata, din ultimul trimestru 2024
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA