![](/images/stiri/proiecte_investitii_2015/06_08_proiecte_oncologic-timisoara.jpg)
"Timisoara nu a fost inclusa pe lista centrelor in care se vor construi Spitale Regionale de Urgenta cu finantare europeana ca in cazul oraselor Iasi, Cluj-Napoca si Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale traditionale (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi), Timisoara nu dispune de un Institut Regional de Oncologie. Ca urmare, era imperios necesara dezvoltarea unui astfel de obiectiv si in regiune. Finantarea constructiei va fi asigurata din mai multe surse de finantare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de cladiri verzi", a declarat Dorel Sandesc, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.
De altfel, MS colaboreaza cu Ministerul Mediului pentru realizarea, ca proiecte-pilot, a doua spitale (Institutul Regional de Oncologie Timisoara si Institutul de Boli Cardio-Vasculare "C.C. Iliescu" - Bucuresti, care functioneaza, in prezent, intr-o cladire cu risc seismic ridicat) cu fonduri europene destinate construirii de "cladiri verzi".
Ministerul Sanatatii are in vedere dezvoltarea unui institut oncologic in zona Banatului inca din anul 2009 cand a propus infiintarea acestuia prin Hotarare de Guvern. Studiile de prefezabilitate si de fezabilitate au fost realizate inca din anul 2012.