
Initial, ANDIS a declarat castigatoare a licitatiei asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik. Prin contestatia depusa, specialistii de la Tecnic Consulting au indicat deficiente majore in modul in care ANDIS a evaluat oferta asocierii castigatoare, printre acestea fiind erori de calcul in oferta, excluderea ofertantului de la alte licitatii similare intrucat nu si-a dus la bun sfarsit obligatiile in cadrul altor contracte sau lipsa documentelor care sa ateste experienta similara.
La licitatie au participat patru asocieri, respectiv:
- Asocierea Eurocerad International (lider) - Initiative Exclusiv Consulting Management - Meta Engineering - Padeco Company Limited - 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata SpA, cu subcontractanti si terti Sceptrum Optimal System si Pegasus Engineering;
- Asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik - Romcapital Invest;
- Asocierea Studio Altieri SpA (lider), K-BOX Construction Design, Italconsult SpA - Manens SpA;
- Asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik, avand ca tert compania Citadina 98.
Durata de implementare a contractului de servicii este de 138 luni (11 ani si 6 luni) si acopera etapele de proiectare, constructie si de garantie a lucrarilor.
Lucrarile de pregatire a santierului unde va fi executat SRU Iasi (Pachetul 1) au fost atribuite companiei Ness Proiect Europe, care, in urmatoarele patru luni, se va ocupa de excavarea pamantului, devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor de acces. Din echipa de proiect mai fac parte, in calitate de subcontractanti, companiile Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security.
Licitatia pentru atribuirea contractului de constructie a cladirilor se afla in desfasurare.
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa".
Costul SRU Iasi a fost actualizat la 3,3 miliarde lei (circa 668 milioane de euro), din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat.
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.