Sâmbătă, 26 Iulie 2025
RO EN

RELUARE licitatie de 150 mil. euro constructie statie noua de tratare deseuri Galati

Consiliul Judetean (CJ) Galati a reluat, pentru a doua oara, procedura de atribuire a contractului de 749,72 milioane de lei (peste 150 de milioane de euro), fara TVA, pentru proiectarea, executia si operarea unei statii de transfer si a instalatiei de tratare mecano-biologica (TMB) cu digestie anaeroba in Galati. Din valoarea totala estimata, lucrarile de constructii sunt evaluate la 224,4 milioane de lei (fara TVA). Prima licitatie a fost lansata in aprilie 2024 si a fost anulata automat, deoarece la data limita de depunere a ofertelor niciunul dintre ofertantii inscrisi nu a criptat oferta financiara sau nu a raspuns la toti factorii de evaluare electronici, dupa caz. Procedura a fost reluata in noiembrie 2024 si anulata, din nou, in urma unei decizii CNSC luate in urma contestatiei depuse de unul dintre cei 4 ofertanti inscrisi.
Conform procedurii lansate pentru a treia oara, noua instalatie va fi proiectata astfel incat sa asigure atat pre-tratarea deseurilor in amestec, cat si tratarea biodeseurilor colectate separat, urmand a avea o treapta mecanica cu o capacitate de 120.000 t/an (60.000 t/an in doua schimburi), o linie mecanica prevazuta cu o instalatie de sortare semi-automata, o linie biologica a instalatiei TMB, respectiv instalatia de digestie anaeroba semi-uscata, cu o capacitate de 85.000 t/an (1 schimb/zi). In afara acestor obiecte, contractantul va trebui sa achizitioneze o turbina pentru producerea energiei electrice din gazul rezultat, precum si infrastructura aferenta compostarii digestatului din biodeseuri pentru a asigura calitatea unui compost valorificabil in agricultura. De asemenea, contractul include si realizarea unei statii de transfer la Galati, cu o capacitate de 23.000 t/an (doua schimburi/zi), in vederea eficientizarii transportului la depozitul conform de la Valea Marului a digestatului din rezidual si a reziduurilor rezultate din tratarea in TMB, a deseurilor reciclabile colectate separat catre statia de sortare Valea Marului, precum si a reziduurilor de sortare de la statia de sortare Valea Marului catre TMB.
Depozitul conform de deseuri nepericuloase clasa b) de la Valea Marului are o capacitate totala de un milion de metri cubi, ocupa o suprafata de 8,5 ha, este proiectat cu o celula si are o durata de viata de 30 de ani.
 
 
Depozitul de la Valea Marului deserveste intreg judetul Galati.
Durata de implementare a proiectului este de 150 de luni, din care 6 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru constructie, furnizare/ montaj utilaje si echipamente tehnologice, testare si punere in functiune. La acestea se adauga etapa de operare, stabilita la 120 de luni (10 ani).
Pentru a participa la licitatie, operatorii economici interesati trebuie sa aiba o medie a cifrei de afaceri generale pentru ultimii 3 ani (2021-2023) de minimum 225 milioane de lei. De asemenea, acestia trebuie sa fi executat in mod corespunzator si sa fi dus la bun sfarsit, in ultimii 7 ani, lucrari de constructie privind instalatii de tratare/ gestionare a deseurilor cu o valoare cumulata de minimum 200 de milioane de lei (fara TVA), la nivelul a cel mult 5 contracte.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 25% din punctaj. O cota de 45% din punctaj va fi acordata pentru tariful ofertat pentru tratarea mecano-biologica a deseurilor reziduale si 30% pentru gradul de protectie a mediului, ce va fi evaluat pe baza procentului de materiale eliminate prin depozitare, a procentului de deseuri reciclabile extrase, in vederea valorificarii materiale, din deseurile mixte, precum si a indicelui de generare a biogazului.
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la data de 21 iulie 2025, ora 15:00.
Proiectant general in faza documentatiilor este asocierea Tadeco Consulting - Resourcing Environmental Consulting, iar studiul geotehnic a fost realizat de PF Anghel Stelian Studii Geotehnice.
Finantarea proiectului este asigurata prin Programul Dezvoltare Durabila (PDD) 2021-2027.

Din aceeasi categorie

15 Iul 16:33 | APROBARE acord de mediu pentru modernizarea Reactorului 1 de la Cernavoda
15 Iul 13:58 | REDPORT a inceput lucrarile de constructie a ansamblului rezidential Vitality Est
14 Iul 14:36 | ELSACO incepe constructia noii centrale in cogenerare de 140 mil. euro la CET Govora
14 Iul 13:55 | Centrul pentru Arsi Gravi Targu Mures ar putea fi finalizat in primavara anului 2026
14 Iul 13:47 | The Trump Organization si SDC Imobiliare vor construi noul Trump Tower Bucharest
14 Iul 11:38 | Nusco pregateste faza a treia din Nusco City, investitie de 130 milioane euro
11 Iul 16:35 | FAR Foundation a inceput lucrarile de 18 mil. euro la Complexul Muzeal din Floresti
10 Iul 18:30 | Constructii Erbasu avanseaza cu lucrarile la noul Centru de Mari Arsi din Timisoara
10 Iul 17:24 | Daroconstruct si Katar Conneg liciteaza extinderea Spitalului Elena Beldiman, Barlad
09 Iul 16:29 | LICITATIE de 268 mil. euro pentru constructia noii cladiri a Spitalului Fundeni
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA