![](/images/stiri/proiecte_investitii_2024/23_08_spitalul_mai_1.jpg)
In prezent, pe santier se desfasoara lucrari de pregatire a terenului pentru fundatie, potrivit reprezentantilor companiei Amfora Construct Promanagement, liderul echipei care supervizeaza progresul proiectului.
"In acest moment, se desfasoara o serie de lucrari complexe, menite sa asigure stabilitatea si pregatirea corespunzatoare a terenului pentru fundatia speciala a noii unitati medicale. Printre acestea se numara excavatiile adanci, necesare pentru atingerea nivelului optim de fundare, realizarea grinzilor de ghidaj, care vor contribui la sustinerea si alinierea elementelor structurale, precum si instalarea peretilor mulati, esentiali pentru consolidarea solului si prevenirea alunecarilor de teren. Aceste operatiuni sunt fundamentale pentru siguranta si durabilitatea constructiei, asigurand o baza solida pentru viitoarea cladire medicala", au transmis reprezentantii Amfora Construct Promanagement.
![](/images/stiri/proiecte_investitii_2025/06_02_proiecte_amfora.jpg)
Contractul de supervizare a fost atribuit in august 2024 asocierii Amfora Construct Promanagement (lider) - Koltek Musavirlik - Techno Vision Consulting - Darcom Energy Solutions. Valoarea contractului este de aproape 7,5 milioane de lei (fara TVA), iar perioada de implementare a acestuia este de 108 luni, din care 42 de luni pentru supravegherea lucrarilor de proiectare si executie.
Studiul de fezabilitate al noului spital a fost elaborat de Popp & Asociatii (proiectant general), alaturi de specialistii de la Square Birou Arhitectura Urbanism (proiectant arhitectura), Addict Invest (proiectant instalatii) si Margaritescu Anca PFA (proiectant peisagistica).
![](/images/stiri/proiecte_investitii_2025/06_02_proiecte_amfora1.jpg)
Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, avizati de Executiv in iulie 2022, vor fi construite 3 corpuri de cladire cu regim diferit de inaltime, la care se adauga un imobil independent, pentru spatii tehnice. Corpul C3 dinspre Soseaua Bucuresti Ploiesti, are regim de inaltime S+Ds+P+3E, iar corpul C2, opus fata de axul principal de circulatie, are regim de inaltime S+Ds+P+6E+Eth+heliport. Un al treilea corp C1, cu regim de inaltime S+P+3E etaj este destinat departamentelor de diagnostic si tratament. Un al patrulea corp, Corpul C4, cu regim de inaltime S+P+1E va fi destinat spatiilor tehnice si functiuni conexe.
Finantarea proiectului este asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), contractul fiind semnat la finalul anului 2023.
Noul spital va avea un numar total de 490 de locuri.
![](/images/stiri/proiecte_investitii_2024/23_08_spitalul_mai_2.jpg)