
In luna februarie 2024 a fost atribuit si contractul de lucrari, antreprenor general fiind desemnata asocierea de constructori din Turcia CCN Altyapi Yatirimlari ve Insaat AS (lider) - CCN Hastane Hizmetleri ve Isletme AS. Cele doua companii straine vor colabora in realizarea proiectului cu societatile NKY Architects & Engineers, Popaescu & CO, Minimed Solutions si UTI Construction & Facility Management, ca subcontractanti si terti.

Valoarea contractului de proiectare si executie este de 1,24 miliarde lei (fara TVA), perioada de implementare a acestuia fiind de 42 de luni, din care 9 luni pentru proiectare si 33 pentru constructie.
Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, avizati de Executiv in iulie 2022, vor fi construite 3 corpuri de cladire cu regim diferit de inaltime, la care se adauga un imobil independent, pentru spatii tehnice. Corpul C3 dinspre Soseaua Bucuresti Ploiesti, are regim de inaltime S+Ds+P+3E, iar corpul C2, opus fata de axul principal de circulatie, are regim de inaltime S+Ds+P+6E+Eth+heliport. Un al treilea corp C1, cu regim de inaltime S+P+3E etaj este destinat departamentelor de diagnostic si tratament. Un al patrulea corp, Corpul C4, cu regim de inaltime S+P+1E va fi destinat spatiilor tehnice si functiuni conexe.

Spitalul va avea un numar total de 400 paturi pentru spitalizarea continua a pacientilor, 40 de paturi in regim de spitalizare de zi si 50 pentru anestezie si terapie intensiva, precum si o unitate pentru primirea urgentelor (UPU).
Finantarea proiectului este asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), contractul fiind semnat la finalul anului 2023.
Studiul de fezabilitate al noului spital a fost elaborat de Popp & Asociatii (proiectant general), alaturi de specialistii de la Square Birou Arhitectura Urbanism (proiectant arhitectura), Addict Invest (proiectant instalatii) si Margaritescu Anca PFA (proiectant peisagistica).