![](/images/stiri/proiecte_investitii_2023/03_03_proiecte_sru-iasi.jpg)
Cele cinci oferte au fost depuse de:
- Iasicon SA, cu subcontractantii Electric Company, Agnel Industry, Quartz Construct, Eky-Sam, Tehnocons Design si Avego Holding;
- Ness Proiect Europe, cu subcontractantii Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security;
- Danlin XXL, cu subcontractantii Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi, Alcro Trade si Electroaxa;
- Asocierea Conest SA (lider) - Mecon Iasi, cu subcontractantii Maricat Energy, Mithras Build si MRLB Trans;
- Asocierea Concret Drum (lider) - Alpenside, cu subcontractantii Muzeul Olteniei Craiova, Romenerg Energie si MTS Securitate.
In acest moment, cele cinci oferte se afla in etapa de evaluare financiara si tehnica, programata a se incheia la data de 5 octombrie 2023. Toate avizele si autorizatiile necesare demararii lucrarilor au fost obtinute. Graficul de executie poate fi consultat aici.
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.
Noul spital, o constructie cu 850 de paturi, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sfantul Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa". Unitatea va oferi atat servicii spitalicesti, cat si asistenta medicala ambulatorie, estimandu-se a fi operational in 2027.
Costul Spitalului Regional de Urgenta Iasi se ridica la aproape 600 de milioane de euro, din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat. Costurile constructiei sunt estimate de proiectanti la 400 de milioane de euro, diferenta urmand sa asigure dotarile (mobilier, aparatura medicala etc.).