
Serviciile de supervizare, inginerie, managementul implementarii, asistenta tehnica - dirigentie de santier, SSM si verificare atestata sunt asigurate de asocierea formata din companiile Initiative Exclusiv Consulting Management (lider), ETS SpA Engineering and Technical Services si 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata SpA.
Proiectul este finantat din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
"Dupa multe etape si demersuri, am reusit sa semnam contractul de finantare la finalul anului trecut, asigurand 135 milioane de euro pentru acest proiect. Din aceasta suma, 5% reprezinta contributia municipiului, aproximativ 7 milioane de euro. Constructorul a fost deja desemnat, iar lucrarile sunt in plina desfasurare. Estimam ca spitalul va fi gata la sfarsitul anului 2026, inceputul anului 2027", a declarat Florin Birta, primarul Oradei.
Noul spital va fi construit pe un teren cu suprafata de 2,7 hectare si va fi format din 4 corpuri interconectate, fiecare avand inaltimi diferite (corp A - S+P+4E, corp B - S+P+2E, corpurile C si D - S+P+1E), cu un numar total de minimum 218 paturi pentru spitalizarea continua, extensibile pana la 295, la care se adauga 20 de paturi pentru spitalizarea de zi si alte 11 pentru terapie intensiva. Cumulat, spitalul va avea intre 249 si 326 de paturi. De asemenea, unitatea sanitara va mai include compartimente moderne pentru urgente, bloc operator de dimensiuni reduse, dispensar TBC, spitalizare de zi si ambulatoriu, precum si o serie de facilitati educationale: sala de conferinte, sali de studiu si camere pentru rezidenti.




