.jpg)
Proiectul urmeaza sa fie dezvoltat in zona Bartolomeu (CATTIA), in vecinatatea centurii ocolitoare a municipiului si a strazii Institutului, langa viitorul spital regional. Spitalul se va construi pe un teren cu o suprafata totala de 76.781 mp si va fi compus din patru corpuri. Organizarea spatiilor va fi flexibila, in asa fel incat anumite saloane sa poata acomoda cate 2 paturi in cazuri exceptionale, in situatii de necesitate.
Valoarea totala a investitiei este de 151.155.955 milioane euro inclusiv TVA. Proiectul poate fi finantat prin PNNR si ar reprezenta, pe de o parte, primul spital public construit dupa 1989, dar si cea mai mare finantare obtinuta de Brasov prin PNNR.


Pavilioanele in care functioneaza Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brasov au fost construite intre anii 1920 si 1923 si prezinta un grad avansat de uzura, nefiind in acord cu cerintele actuale de confort, pana in prezent fiind efectuate doar reabilitari partiale.
Astfel, prin proiectul propus, se urmareste gruparea specialitatilor Boli infectioase si Pneumoftiziologie la o singura adresa, intr-o unitate spitaliceasca moderna, care sa raspunda standardelor si cerintelor actuale de calitate. Gruparea specialitatilor boli infectioase si pneumoftiziologie la aceeasi adresa, cu respectarea circuitelor si separarilor din punct de vedere epidemiologic, va crea posibilitatea unei abordari integrate a pacientilor cu patologii din sfera bolilor infectioase de tip respirator.
Potrivit documentatiei prezentate, spitalul va avea un numar total de 275 paturi, putand fi suplimentate pana la 317 in cazuri de necesitate. Dintre acestea, 20 de paturi sunt prevazute in regim de spitalizare de zi si 11 paturi pentru terapie intensiva. Regimul maxim de inaltime va fi S+P+4E. Capacitatile noului Spital de Boli infectioase si Pneumoftiziologie Brasov vor fi formate din zona de spitalizare continua, spitalizare de zi, zona de ingrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare si tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse si un Centru de recuperare, medicina fizica si balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, si un compartiment pentru primiri urgente, cu camere de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri si spatii pentru deservirea functiei educationale (sala conferinte, sali studiu, camere pentru rezidenti, etc).