
Din asocierea care va realiza lucrarile de constructii fac parte si companiile Terratest Geotehnic SA, Sports Fields, Dianliv Instal, KONE Ascensorul si General Instal Comp, ca subcontractanti.

"Noua arena nu va fi doar un spatiu sportiv, ci un hub pentru dezvoltare urbana, care poate transforma Sectorul 2 intr-un punct de interes major pentru intreaga comunitate. Este o investitie care va modela viitorul intregului sector 2 deoarece va produce alte efecte majore, precum revitalizarea infrastructurii locale, atragand investitii si noi oportunitati economice, cresterea atractivitatii zonei prin dezvoltarea unui arene moderne si pentru competitii sportive, si pentru concerte sau alte evenimente, crearea unor noi locuri de munca in domenii variate, modernizarea transportului si accesibilitatii, facilitand conexiunea dintre stadion si restul orasului. Din punctul meu de vedere, acesta este ultimul stadion care se mai construieste in centrul Capitalei. Din acest moment, cred ca toate dezvoltarile ulterioare vor trebui facute la periferie, astfel incat sa nu mai ingreuneze traficul. Este pe o artera principala, pe Stefan cel Mare, dar nu puteam sa construim Stadionul Dinamo decat in acel loc", a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu prilejul participarii sale la ceremonia de semnare a contractului.

Noul complex multifunctional Dinamo va avea 25.059 de locuri, va fi construit pe un teren cu suprafata de 66.571 mp si va include un stadion (P+4E), un corp perimetral (P+1E), un turn pentru heliport si un portic pentru acces (la intrarea din Stefan cel Mare) ce va avea aceeasi forma semirotunda pentru a pastra memoria vechii arene, istorice.
In plus, complexul va mai dispune de spatii complementare pentru sport (sali de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastica, de fitness si de scrima), vestiare si spatii conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presa, transmisii TV, depozitari si alte spatii tehnice aferente intretinerii cladirii, dotari sanitare si facilitati pentru persoane cu dizabilitati locomotorii, precum si peste 300 de locuri pentru parcare si un hotel cu 40 de camere.
Stadionul va fi dimensionat in conformitate cu cerintele aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, indeplinind inclusiv exigentele superioare acestui standard.
Studiul de fezabilitate aferent proiectului a fost elaborat de asocierea Profesional Construct Proiectare - Lucian Simion Arhitectura, iar studiul geotehnic, de Geosond. Studiul de energie alternativa si raportul NZEB au fost intocmite de Energo-Instal Consulting.