Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu sprijinul a trei organizatii din domeniul constructiilor - Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Casa Sociala a Constructorilor (CASOC) si Federatia Generala a Sindicatelor FAMILIA (FGS FAMILIA).
In deschiderea evenimentului, desfasurat miercuri, 10 mai 2023, in Amfiteatrul IV1, rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, prof.univ.dr.ing. Radu Vacareanu, a vorbit despre demersurile permanente pe care universitatea le intreprinde pentru a sprijini viitorii specialisti in ingineria de constructii, oferindu-le acces la universitati europene importante din cadrul Aliantei europene de universitati din care universitatea face parte, EU-CONEXUS, cat si sansa de a intra in contact direct cu companii importante din industrie.
In a doua parte a evenimentului, a avut loc un moment simbolic, pregatit de un grup de beneficiari ucraineni din Centrul pentru Refugiati al UTCB, iar ulterior o prezentare realizata de studentii UTCB implicati in activitatea centrului, despre modalitatea de functionare a acestuia, inca din martie 2022. Aproximativ 2.500 de persoane din Ucraina au fost cazate pana la momentul actual in centrul UTCB, unul dintre cele mai mari din tara, avand constant 200 de persoane cazate.
Deoarece activitatea centrului a fost sustinuta de comunitatea UTCB, alaturi de partenerii din mediul public si privat, am oferit recunostinta noastra si Diplome speciale de Apreciere celor mai implicati parteneri sau au contribuit semnificativ in ultimele luni si anume - Primaria Sectorului 2 Bucuresti, UNICEF, Four Change, Estuar, Terre des Hommes, Agence universitaire de la Francophonie, Organizatia Internationala a Migratie, UNHCR - Agentia ONU pentru Refugiati, Habitat for Humanity, World Vision Romania, Médecins du Monde, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Fundatia Noi Orizonturi, Concelex, Rotary Constructii, ApaNova, Hands Across Romania, ANAIS, ADRA, eLiberare, ADPARE, Estuar si Asociatia Parada.
Nu in ultimul rand, multumirile si aprecierea intregii comunitati UTCB s-a indreptat catre partenerii, colaboratorii si studentii din cadrul ASCB - Asociatiei Studentilor la Constructii din Bucuresti, pentru sprijinul acordat in mod constant universitatii si pentru contributia semnificativa pe care o aduc la succesul evenimentelor UTCB si care au fost zilnic alaturi de beneficiarii centrului.

Studentii UTCB au participat cu rezultate notabile si la Concursul studentesc pentru reconversia unei zone industriale dezafectate din Bucuresti, organizat in 2022 de Reprezentanta Organizatiei Internationale a Francofoniei OIF in Europa Centrala, in partenariat cu Nod Makerspace, Agentia Universitara a Francofoniei AUF - Europa Centrala si Orientala, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti UNARTE, cu sprijinul Ambasadei Canadei in Romania, Bulgaria si Moldova. Studentii au fost premiati de Centrul de Angajabilitate francofona (CEF-AUF-UTCB) si EU-CONEXUS.