Duminică, 23 Februarie 2025
RO EN

Razvan Putinica, Microsoft: Astepam 10% in PIB pentru industria IT&C din Romania

Industria IT&C din Romania ar putea ajunge la 10% din PIB in 2025, de la 7 - 7,5% in acest moment, a declarat, miercuri, managerul general al Microsoft, Bogdan Putinica.
"Industria IT&C din Romania in momentul de fata a trecut de 7 - 7,5% (din PIB - n.r.). Am auzit dimineata o cifra de la unul din reprezentantii guvernului de aproape 8%. Sa speram ca se inchide 8% sau peste 8% in 2023. Este pe traiectorie de crestere, ceea ce este oarecum cunoscut. Toata lumea stie ca IT-ul in Romania este un sector absolut in explozie. Ne asteptam in 2025, daca toate lucrurile raman pe aceasta traiectorie, sa ne uitam la 10% din PIB in industria IT&C-ului din Romania", a spus Bogdan Putinica, la evenimentul "Microsoft Envision Romania 2023".
De asemenea, el a facut referire la colaborarea strategica cu Ministerul Apararii si a mentionat ca aceasta acopera piloni fundamentali pentru Armata Romaniei: educatie, competente digitale si cybersecurity.
Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat marti ca a semnat recent Memorandumul de Intelegere cu Microsoft Romania privind colaborarea in domeniul tehnologiei informatiei, securitatii si apararii cibernetice, conform unui comunicat al Ministerului.
MApN si Microsoft Romania precizeaza ca respectivul memorandum nu contine niciun angajament al Ministerului Apararii Nationale de a achizitiona ofertele comerciale ale Microsoft si nu obliga partile la o posibila colaborare comerciala.
Ca urmare a acestei colaborari, Microsoft va furniza atat informatii care vizeaza experienta practica la scara globala, cat si exemple de bune practici si beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicatii ale Inteligentei Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake si Data Warehouse, arata sursa citata.
Totodata, Microsoft va pune la dispozitia Ministerului Apararii Nationale informatii referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii si platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea si protectia datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacitatilor de securitate cibernetica si analiza a amenintarilor din spatiul cibernetic. Pentru informatii suplimentare, click aici!

Din aceeasi categorie

21 Feb 18:15 | CLUSTER TEC: Investitii sustenabile, inovative, digitale si eficiente - INSIDE
20 Feb 11:09 | Romania trebuie sa faca din AI o prioritate strategica pentru securitatea nationala
20 Feb 06:00 | CISCO: Majorare a performantei financiare pentru produsele si serviciile specifice
13 Feb 15:19 | Veolia & Mistral AI: Solutie revolutionara pentru gestionarea interactiva a apei
12 Feb 12:29 | SIXENSE: Zone din jurul viitoarelor linii de metrou prezinta deformari importante
12 Feb 06:00 | SAP anunta o majorare cu 40% a portofoliului de contracte cloud in anul trecut
11 Feb 13:34 | Bitdefender: Hackerii vizeaza companii printr-o inselatorie de recrutare pe LinkedIn
07 Feb 15:46 | FanCourier: E-commerce reprezinta intre 9 si 11% din comertul total al Romaniei
07 Feb 06:00 | MICROSOFT: Afacerile Cloud si AI asigura performanta trimestrului al doilea
05 Feb 11:32 | DEVHD: Crestere cu peste 25% a cifrei de afaceri in 2024 fata de 2023
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA