
"Am avut o multitudine de proiecte si reusite de-a lungul anului financiar anterior (iulie 2018 - iunie 2019), insa as dori sa ma concentrez pe doua componente majore de dezvoltare pe care le-am urmarit: prima este legata de serviciile oferite clientilor nostri, in special in zona de plati sau general vorbind din zona financiara, insa si in alte zone unde am implementat proiecte folosind ultimele tehnologii disponibile pentru a raspunde diferitelor nevoi de business. Cealalta componenta este legata de transformarea noastra interna (continua), ce are ca scop pastrarea adaptabilitatii intregii companii pentru a permite dezvoltarea ulterioara atat in noi orase cat si in alte zone tehnologice. Astfel, anul trecut am implementat un model de organizare regional care sa consolideze sinergiile, coordonarea si dezvoltarea ulterioara pe fiecare piata unde suntem prezenti", a declarat Claudiu Constantinescu, Regional Manager Endava pentru regiunea de sud-vest a Europei Centrale si de Est.
Cu o experienta de peste 19 ani in servicii de IT, Endava Romania s-a clasat pe locul al doilea in Topul National al Firmelor (TNF) 2019 realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), dupa criterii de performanta. Potrivit datelor publice, business-ul Endava in Romania a luat amploare in 2013, cand s-a dublat fata de nivelul din 2012, ajungand la 113,3 milioane de lei. Ulterior, afacerile locale ale companiei au crescut in fiecare an, pana la 501,88 milioane de lei la finele anului 2018. De asemenea, compania a incheiat anul 2018 cu un profit net de peste 50 de milioane de lei, dupa ce a lucrat, in medie, cu 2.275 de angajati.
Compania de tehnologie Endava este activa pe o piata globala estimata la 390 miliarde USD in 2019, cu un potential de a atinge 622 miliarde USD in 2022, conform IDC Worldwide Digital Transformation Spending Guide, lansat in octombrie 2018. Grupul desfasoara operatiuni atat in Uniunea Europeana, cat si in America Latina si in SUA.