Miercuri, 26 Februarie 2025
RO EN

Bitdefender: 51% dintre companii vor investi suplimentar in securitate informatica

71% dintre directorii de securitate IT sustin ca razboiul cibernetic este o amenintare reala pentru compania in care lucreaza, insa doar unul din cinci recunoaste ca nu are inca o strategie clara de a limita acest risc, arata un studiu global al Bitdefender.
Jumatate dintre respondenti spun ca se asteapta ca razboiul informatic sa produca un impact vizibil in economie in urmatoarele 12 luni, de aceea lucreaza la o strategie care sa limiteze consecintele negative asupra companiei, in cazul unui potential conflict in spatiul cibernetic.
Atacurile cibernetice avansate urmaresc obtinerea de avantaje fata de alte tari si vizeaza mai ales accesul la informatii privilegiate si la proprietate intelectuala si la organizatii si sisteme cu rol strategic in siguranta nationala, precum servicii de utilitati si la alte infrastructuri critice. De interes pentru un actor strain poate fi si manipularea opiniei publice in anumite directii pentru influentarea alegerilor, asa cum s-a mai intamplat in SUA si Europa. Marile companii sunt tinte directe ale razboiului informatic intrucat, dincolo de importanta in economie, detin si date sensibile care se pot transforma intr-un plus semnificativ pentru competitorii acestora din alte tari.
Studiul mai arata ca 51% dintre directorii de securitate IT vor sa investeasca suplimentar in securitate informatica si urmaresc sa convinga conducerile companiilor despre riscurile la care se expun si potentialele consecinte ale unui atac devastator.
"Dupa sol, aer, apa si spatiu, sectorul informatic este noul teritoriu unde statele se lupta pentru suprematie. Atacurile sunt derulate de grupari formate din cei mai buni specialisti in domeniu si necesita investitii semnificative din partea fiecarui stat. Beneficiile unor operatiuni de succes pot fi insa uriase cand indeplinesc obiectivele vizate si se pot cuantifica in castiguri in bani, influenta sau in prejudicii create entitatilor atacate", spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.
Printre temerile angajatilor din companii se numara si ascensiunea ransomware, amenintare informatica ce blocheaza accesul la anumite date si ofera deblocarea in schimbul unei recompense. Jumatate au observat o intensificare a activitatii ransomware pe durata pandemiei, iar trei sferturi se asteapta la o crestere si in urmatorul an. In lipsa unor masuri de protectie eficiente, unul din doi directori de securitate IT spune ca firma unde lucreaza ar plati recompensa ceruta de catre atacatori in eventualitatea unei infectari pentru a redobandi accesul la datele blocate sau a impiedica dezvaluirea acestora catre public, contrar recomandarilor specialistilor de a nu finanta grupari de criminalitate informatica.
***
Studiul a fost realizat in mai 2020 prin chestionar online si e-mail, de catre Saphio Research pentru Bitdefender, pe un esantion reprezentativ de 6.700 de profesionisti in securitate informatica din companii cu peste 10.000 de angajati si activitate in SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda, Germania, Franta, Italia, Spania, Danemarca si Suedia.

Din aceeasi categorie

24 Feb 12:34 | evomag: Digitalizarea accelereaza investitiile companiilor in tehnologie
21 Feb 18:15 | CLUSTER TEC: Investitii sustenabile, inovative, digitale si eficiente - INSIDE
20 Feb 11:09 | Romania trebuie sa faca din AI o prioritate strategica pentru securitatea nationala
20 Feb 06:00 | CISCO: Majorare a performantei financiare pentru produsele si serviciile specifice
13 Feb 15:19 | Veolia & Mistral AI: Solutie revolutionara pentru gestionarea interactiva a apei
12 Feb 12:29 | SIXENSE: Zone din jurul viitoarelor linii de metrou prezinta deformari importante
12 Feb 06:00 | SAP anunta o majorare cu 40% a portofoliului de contracte cloud in anul trecut
11 Feb 13:34 | Bitdefender: Hackerii vizeaza companii printr-o inselatorie de recrutare pe LinkedIn
07 Feb 15:46 | FanCourier: E-commerce reprezinta intre 9 si 11% din comertul total al Romaniei
07 Feb 06:00 | MICROSOFT: Afacerile Cloud si AI asigura performanta trimestrului al doilea
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA