Luni, 24 Februarie 2025
RO EN

ATOS: Sase tendinte care vor influenta planurile de investitii tech ale companiilor

Intr-o perioada in care mediul digital acapareaza tot mai multe activitati din cadrul organizatiilor, Atos, companie care gestioneaza peste 100 de tehnologii diferite in cybersecurity, a identificat o serie de tendinte in domeniu, care vor influenta planul de investitii tech al companiilor in 2022.
 
Vizibilitate - Nu poti proteja ce nu poti vedea
Pentru a se putea proteja si a fi pregatite de un eventual atac cibernetic, organizatiile au nevoie de o vizibilitate 360* asupra activelor lor. Multe atacuri cibernetice de anul trecut, soldate cu pierderi considerabile pentru companii, au exploatat vulnerabilitati cunoscute deja in 2020. Din acest motiv, organizatiile trebuie sa-si imbunatateasca programele de gestionare a vulnerabilitatilor prin adoptarea de tehnologii de prioritizare acestora.
 
Securitatea mediilor cloud hibride - Incredere in cloud
Companiile vor trebui sa implementeze un nou layer de controale de securitate in mediile cloud, edge si traditionale. Acest nivel de incredere in plus va securiza arhitectura, infrastructura, aplicatiile si datele in medii multi-cloud si hibride.
 
Noile tool-uri PEC - Protejati datele cu orice pret
Instrumentele PEC - privacy-enhancing computation - vor fi testate de organizatii in 2022, tendinta determinata de cerintele crescute pentru protejarea confidentialitatii datelor sensibile. Astfel de instrumente protejeaza si securizeaza datele in uz si elimina confuziile generate de clasicele „data in tranzit” si „data at rest”.
 
Tehnologii de securitate specifice industriei – Nu exista o tehnologie universala
Nu protejam dispozitivele medicale cu aceleasi instrumente folosite pentru a proteja vehiculele conectate. Asadar, organizatiile vor investi in tehnologii de securitate cibernetica specifice industriei, cum ar fi solutii de securitate industriala, solutii de securitate a dispozitivelor medicale conectate, securitate privata 5G, detectarea amenintarilor auto si isi vor extinde ecosistemul de parteneri pentru a include furnizorii de securitate cibernetica specifici industriei.
 
Incredere zero - Verifica intotdeauna
Organizatiile vor aborda principiul „incredere zero” (zero trust) de-a lungul lui 2022 pentru a reduce riscurile asociate muncii de la distanta, dar si alte riscuri cauzate de terte entitati. Nu exista o cale unica catre acest deziderat, iar companiile abordeaza acest segment in functie de nivelul de maturitate la care se afla din punct de vedere al transformarii digitale.
 
Externalizarea detectiei si raspunsului – Schimba placa cu infractorii digitali
Deoarece multe centre traditionale de securitate cibernetica nu reusesc sa previna metodele folosite de atacatori, organizatiile vor investi in solutii de detectare si raspuns gestionate (MDR) in 2022. Astfel de tehnologii ajuta la anticiparea si depistarea atacurilor complexe, folosind algoritmi de inteligenta artificiala pentru a identifica si orchestra un raspuns aproape in timp real.

Din aceeasi categorie

21 Feb 18:15 | CLUSTER TEC: Investitii sustenabile, inovative, digitale si eficiente - INSIDE
20 Feb 11:09 | Romania trebuie sa faca din AI o prioritate strategica pentru securitatea nationala
20 Feb 06:00 | CISCO: Majorare a performantei financiare pentru produsele si serviciile specifice
13 Feb 15:19 | Veolia & Mistral AI: Solutie revolutionara pentru gestionarea interactiva a apei
12 Feb 12:29 | SIXENSE: Zone din jurul viitoarelor linii de metrou prezinta deformari importante
12 Feb 06:00 | SAP anunta o majorare cu 40% a portofoliului de contracte cloud in anul trecut
11 Feb 13:34 | Bitdefender: Hackerii vizeaza companii printr-o inselatorie de recrutare pe LinkedIn
07 Feb 15:46 | FanCourier: E-commerce reprezinta intre 9 si 11% din comertul total al Romaniei
07 Feb 06:00 | MICROSOFT: Afacerile Cloud si AI asigura performanta trimestrului al doilea
05 Feb 11:32 | DEVHD: Crestere cu peste 25% a cifrei de afaceri in 2024 fata de 2023
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA