Luni, 24 Februarie 2025
RO EN

ASSECO a dezvoltat App Protector, pentru securitatea aplicatiilor mobile

Peste 83,7% din intreaga populatie a globului o reprezinta cei 6,6 miliarde de utilizatori de smartphone-uri, ceea ce dovedeste ca industria aplicatiilor mobile este in plina ascensiune, iar securitatea aplicatiilor mobile a devenit o prioritate pentru ei, mai ales ca industria mobila ocupa o piata foarte larga prin oferta de oportunitati de afaceri. Spre exemplu, 2,56 milioane de aplicatii mobile din Magazinul Google Play sunt disponibile pentru descarcare. Exista o serie de bune practici gandite pentru a preintampina atacurile de securitate cibernetica.
 
Date elocvente referitoare la securitatea aplicatiilor mobile
In contextul celor mai recente atacuri cibernetice, expertii Asseco SEE trag un semnal de alarma asupra multitudinii si diversitatii noilor amenintari de securitate. Astfel, specialistii in cyber-security se confrunta cu o mare provocare sub forma aplicatiilor imitate, care sunt cópii exacte ale aplicatiilor legitime, dar care urmaresc colectarea datelor de autentificare ale utilizatorilor, interceptarea datelor confidentiale si infectarea dispozitivelor mobile cu programe malware.
 
Care sunt bunele practici pentru a antenua amenintarile de securitate ale aplicatiilor mobile?
„Utilizatorii trebuie sa tina cont ca odata ce o aplicatie mobila este disponibila spre descarcare, utilizatorii nu sunt singurii care primesc acces. Hackerii sunt pregatiti sa modifice codul aplicatiei, fiind in cautare de victime”, a declarat Alina Enache, Sales Manager, Banking Business Unit Asseco SEE (ASEE).
Pentru a intelege de ce securitatea aplicatiilor mobile este o prioritate, specialistii Asseco SEE atrag atentia asupra principalelor amenintari de securitate ale aplicatiilor mobile: criptarea slaba sau absenta ei, vulnerabilitati specifice sistemului de operare, ingineria inversa, escaladarea privilegiilor si deblocarea produselor Apple sau preluarea controlului in cazul sistemului de operare Android (jailbreaking/rooting), atacurile de hooking, depanarea, atacurile cu emulatori si inregistrarea ecranului (specific iOS).
 
In piata exista deja solutii de securitate mobila
Expertii in securitate cibernetica indeamna utilizatorii sa foloseasca aplicatii menite sa stopeze atacurile cibernetice de orice fel. Astfel, Asecco SEE a dezvoltat App Protector, care este o solutie de securitate mobila capabila sa preia controlul asupra executarii aplicatiei, sa detecteze timpuriu intruziunile si sa previna atacurile in timp real. App Protector protejeaza toate partile implicate: pe proprietarii, pe dezvoltatorii aplicatiilor si pe utilizatorul final.
In cazul in care este detectata o anomalie, in functie de parametrii de personalizare stabiliti pentru o anumita amenintare, componenta de securitate raspunde intr-unul dintre cele trei moduri: afisarea unei valori false pentru a dezactiva utilizarea gresita a aplicatiei; notificarea utilizatorului final despre o potentiala amenintare de securitate si inchiderea imediata a aplicatiei.
App Protector este disponibil atat online, cat si offline. Modul online include un portal, care permite personalizarea parametrilor pentru amenintarile individuale de securitate, in timp ce modul offline nu are portal, dar include o configuratie de codare hard.
App Protector reprezinta motorul de securitate al aplicatiilor mobile care garanteaza siguranta aplicatiilor deoarece asigura prevenirea unor amenintari, precum detectarea deblocarii produselor Apple sau a preluarii controlului in cazul sistemului de operare Android, hooking, depanarea si inregistrarea ecranului.

Din aceeasi categorie

21 Feb 18:15 | CLUSTER TEC: Investitii sustenabile, inovative, digitale si eficiente - INSIDE
20 Feb 11:09 | Romania trebuie sa faca din AI o prioritate strategica pentru securitatea nationala
20 Feb 06:00 | CISCO: Majorare a performantei financiare pentru produsele si serviciile specifice
13 Feb 15:19 | Veolia & Mistral AI: Solutie revolutionara pentru gestionarea interactiva a apei
12 Feb 12:29 | SIXENSE: Zone din jurul viitoarelor linii de metrou prezinta deformari importante
12 Feb 06:00 | SAP anunta o majorare cu 40% a portofoliului de contracte cloud in anul trecut
11 Feb 13:34 | Bitdefender: Hackerii vizeaza companii printr-o inselatorie de recrutare pe LinkedIn
07 Feb 15:46 | FanCourier: E-commerce reprezinta intre 9 si 11% din comertul total al Romaniei
07 Feb 06:00 | MICROSOFT: Afacerile Cloud si AI asigura performanta trimestrului al doilea
05 Feb 11:32 | DEVHD: Crestere cu peste 25% a cifrei de afaceri in 2024 fata de 2023
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA