Miercuri, 19 Februarie 2025
RO EN

DRS-Architects obtine Premiul Octav Doicescu pentru cladirea din strada Rosenthal

Biroul de arhitectura DRS-Architects a fost distins cu Premiul "Octav Doicescu" pentru proiectul de restaurare si consolidare a cladirii Rosenthal House, la Anuala de Arhitectura, categoria Arhitectura si Patrimoniu. Imobilul de pe Strada Pictor Daniel Rosenthal, construit in perioada 1941-1942, a trecut recent printr-un proces de consolidare si restaurare pentru a fi readus in acord cu imaginea initiala a constructiei, pastrand caracterul si proportiile zonei.
"Aceasta recunoastere reprezinta o validare a eforturilor si pasiunii noastre pentru conservarea patrimoniului, pentru revalorizarea cladirilor cu istorie si aducerea lor in contemporaneitate, un obiectiv important pentru echipa noastra. Felicitam colegii care au lucrat la acest proiect, este un premiu al muncii in echipa si al dorintei noastre de a transforma spatii si de a contribui la protejarea patrimoniului construit: arh. Andrei Ovidiu Lefter, arh. Cristina Costea, arh. Mihnea Munteanu, arh. Teodora Escu, alaturi de ing. Horia Mihnea si ing. Mihai Irimia - Cross Structural Design. De asemenea, Rosenthal House nu ar fi avut parte de aceasta transformare fara un beneficiar care a inteles valoarea unei cladiri istorice si nu ar fi depus la randul sau un efort extraordinar pentru a duce la bun sfarsit acest proiect", au transmis reprezentantii DRS-Architects.
 
 
Propunerea de restaurare si consolidare a inclus remodelarea discreta a spatiilor interioare pentru a corespunde standardelor contemporane de functionalitate si confort. Casa scarii principale si zona de intrare, unde s-au pastrat elemente originale, au fost restaurate, iar accesul pe nivele al scarii secundare a fost regandit pentru a deservi mai bine functiunile interioare. Toate finisajele si instalatiile interioare au fost complet refacute, pastrand si restaurand in acelasi timp elementele valoroase ale interiorului, cum ar fi coloanele din casa scarii principale, grinzile de lemn ale salonului de la primul etaj si usile de acces din lemn.
Arhitectura fatadelor a fost pastrata, iar interventiile noi au repus in valoare elementele initiale. Volumetric, s-a propus revenirea cornisei la forma si inaltimea initiala, transformarea podului existent intr-o terasa circulabila si pastrarea unui etaj patru-retras, cu acces din scara secundara.
Pentru informatii suplimentare, click aici.

Din aceeasi categorie

18 Feb 06:57 | ACE Project Management: Crestere de 236% a cifrei de afaceri in 2024
17 Feb 13:08 | UAR: Arhitectul Dorin Stefan, ales recent membru corespondent al Academiei Romane
17 Feb 11:06 | CONSULTARE publica elaborare PUZ pentru arealul construit protejat din Zona Fabric
14 Feb 12:02 | Optim Project Management sustine renasterea cladirilor istorice din Romania
14 Feb 06:34 | DECO ARCHITECTS: Proiectele rezidentiale se mentin pe un trend ascendent
13 Feb 09:35 | Alexandru Fulga, PPC: Avem nevoie mare de ingineri, arhitecti, instalatori si drumari
13 Feb 06:00 | AECOM raporteaza imbunatatiri ale performantei financiare pe toate palierele
12 Feb 12:58 | Tesseract a proiectat 350.000 mp de spitale noi, investitii de 750 milioane euro
12 Feb 06:24 | ROMAIR CONSULTING a depasit pragul de 50 milioane lei al afacerilor, in 2024
11 Feb 10:12 | LEMON: Designul interior in 2025, intre tehnologie, sustenabilitate si personalizare
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA