Vineri, 25 Iulie 2025
RO EN

HOLCIM va contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei si amenda primita

Ca urmare a finalizarii investigatiei privind piata cimentului, Consiliul Concurentei a anuntat decizia de sanctionare a producatorilor de ciment cu amenzi raportate la cifra de afaceri a societatilor. Holcim Romania respinge concluziile raportului de investigatie si declara ca a actionat si continua sa actioneze in conformitate cu normele concurentiale.
"Consideram decizia ca fiind lipsita de fundament, de aceea Holcim Romania isi va exercita dreptul la aparare in fata instantelor de judecata si va contesta sanctiunea emisa de autoritatea romana de concurenta. Avem un angajament de lunga durata fata de concurenta loiala, asa cum se reflecta in Codul de conduita in afaceri, un program extins de conformitate si integritate, care include politici, proceduri detaliate si instruire constanta privind regulile de concurenta.
Holcim Romania are toleranta zero pentru orice incalcare a normelor. Suntem hotarati sa prevenim orice forma de activitate care permite incalcari ale Codului nostru de Conduita in Afaceri, precum si ale cadrului legislativ", se arata in pozitia oficiala transmisa de Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania & Market Head Moldova.
Consiliul Concurentei a anuntat joi ca a sanctionat companiile Holcim Romania SA, Romcim SA si Heidelberg Materials Romania SA cu amenzi in valoare totala de 217,966 milioane lei (aproximativ 43,7 milioane euro) pentru coordonarea politicilor de stabilire a preturilor. Holcim Romania SA a primit cea mai mare amenda, in valoare de 90,9 milioane lei (18,2 milioane euro) in timp ce Romcim SA a fost amendata cu 66,123 milioane lei (13,3 milioane euro), iar Heidelberg Materials Romania SA cu 60,942 milioane lei (12,2 milioane euro).
In urma investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat ca, cel putin in perioada 2017-2018, intre cei trei producatori de ciment s-a realizat un schimb de informatii comerciale sensibile (informatii referitoare la preturi viitoare, discounturi, conditii de plata, termene de plata, cantitati, volume etc.) prin intermediul unor clienti.

Din aceeasi categorie

16 Iul 13:27 | AVOCAT: Dezvoltatorii imobiliari iau masuri drastice in lupta cu TVA
14 Iul 11:33 | Allianz Trade: Cum gestioneaza companiile europene si americane razboiul comercial
11 Iul 12:36 | Restituirea unor sume platite la Fondul de Tranzitie Energetica, o corectare ratata
11 Iul 12:55 | Tranzactii de 2,7 miliarde euro pe piata de M&A din Romania, in primul semestru
09 Iul 16:53 | Reglementare a concesionarii terenurilor pentru productia de energie regenerabila
04 Iul 13:38 | Singura certitudine in economia din 2025 este ca nicio firma nu va rezista singura
03 Iul 12:01 | NAI: 4 efecte contrare ale majorarii TVA, care duc la scaderea incasarilor bugetare
27 Iun 11:46 | ANALIZA: La fiecare 1 milion de euro profit al firmelor, statul ia 300.000 de euro
26 Iun 11:00 | HIDROSERV iese din insolventa si se pregateste pentru noi perspective de crestere
25 Iun 16:49 | CC Tax: Se impune o discutie serioasa asupra eficientei si bunei-credinte a ANAF
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA