Luni, 28 Aprilie 2025
RO EN

GREENPEACE ataca in instanta PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep

Greenpeace Romania cheama in judecata autoritatile si companiile (OMV Petrom si Romgaz) pentru nereguli grave in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep.
Greenpeace sustine ca Agentia pentru Protectia Mediului Constanta a emis avizul de mediu cu incalcarea prevederilor legale. Avizul pentru infrastructura proiectului de la malul Marii Negre a fost eliberat fara efectuarea unor studii cruciale pentru aprecierea corecta a riscurilor implicate. APM Constanta a acordat avizul de mediu fara studiu de evaluare adecvata a impactului asupra mediului, fara studiile privind impactul asupra sanatatii populatiei, corpurilor de apa, schimbarilor climatice si fara evaluarea impactului transfrontalier, astfel cum sunt solicitate prin reglementari nationale, unionale si internationale.
Proiectul Neptun Deep prezinta o serie de riscuri notabile, de la amenintarea speciilor vulnerabile din Marea Neagra, pana la intensificarea efectelor schimbarilor climatice. Fara autoritati care sa evalueze corect consecintele unui astfel de proiect, biodiversitatea si ecosistemele vor fi afectate in mod ireversibil, iar fenomenele meteo extreme se vor intensifica.
„Autoritatile trebuie sa fie trase la raspundere pentru modul iresponsabil in care avizeaza favorabil proiecte cu impact distructiv asupra oamenilor si mediului. Aceleasi autoritati ar trebui sa protejeze mediul si interesul cetatenilor. In schimb, acestea emit avize neglijent, in interesul companiilor, fara a evalua impactul asupra sanatatii populatiei si a naturii. Vom urmari toate caile pentru a ne asigura ca astfel de proiecte nocive, precum Neptun Deep, nu vor afecta sanatatea oamenilor si nu vor distruge ecosisteme marine pretioase.”, a declarat Alin Tanase, coordonator de campanii, Greenpeace Romania.
“In opinia noastra, era necesara parcurgerea procedurii transfrontaliere inca din etapa incipienta a planificarii, or in conditiile in care aceasta procedura nu a fost parcursa deloc dintr-o tripla perspectiva: dimensiunea proiectului, efectul asupra Marii Negre si schimbarile climatice, avizul de mediu este nelegal”, au declarat avocatii de la Revnic Cristian si Asociatii, societatea de avocatura care reprezinta Greenpeace in instanta.

Din aceeasi categorie

15 Apr 13:53 | Avocat: Companiile se organizeaza in holdinguri pentru a plati impozite mai mici
15 Apr 13:17 | Schimbare de atitudine in randul managerilor romani: economia globala pierde teren
14 Apr 12:53 | Firmele, tentate sa transforme salariatii in colaboratori ca sa scada cheltuielile
11 Apr 11:46 | FIC: Companiile cu capital strain au realizat afaceri cumulate de 275 miliarde euro
08 Apr 09:46 | CC Tax Advisory: Colectarea disperata desfasurata de ANAF poate duce la abuzuri
31 Mar 17:09 | MAZARS: Noi reglementari fiscale si contabile de care companiile trebuie sa tina cont
28 Mar 12:38 | PWC: Romania trebuie sa redefineasca modelul economic pentru a continua cresterea
21 Mar 11:59 | Concurenta crescuta si factorii geopolitici pot incetini dezvoltarea companiilor
19 Mar 11:56 | Consiliul Concurentei analizeaza preluarea ZG Timber Sebes de catre Kronospan
17 Mar 10:07 | CITR sustine concordatul preventiv, ca solutie de reducere a impactului insolventei
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA