Duminică, 27 Iulie 2025
RO EN

Consiliul Patronatelor ESG din Romania va contesta reglementarile fiscale abuzive

Contestarea si anularea reglementarilor care stabilesc taxele, impozitele si contributiile sociale la contractele de munca cu timp partial la nivelul celor cu norma intreaga, alaturi de contestarea si anularea altor reglementari abuzive in domeniul fiscal si al afacerilor se numara intre principalele obiectivele de reprezentare ale membrilor pentru anul 2024, asumate de Consiliul Patronatelor ESG din Romania (CPESGR).
Aceste obiective au fost stabilite in cadrul primei Adunari Generale a membrilor CPESGR, alaturi de propunerea unui de act normativ in domeniul IT care vizeaza implementarea in mediul de afaceri a rezultatelor activitatilor de cercetare in domeniul IT si completarea Legii societatilor comerciale (Legea 31/1990) cu reglementari de guvernanta corporativa.
In ceea ce priveste specificul organizatiei, Consiliul militeaza pentru implementarea voluntara a principiilor ESG (Environmental, Social, Governance) si nu sustine dezvoltarea unui cadru de reglementare care sa aduca norme imperative si sanctiuni de natura sa impuna obligativitati si sanctiuni ce depasesc potentialul si resursele companiilor romanesti. 
 
 
In urma constituirii unui Grup de lucru format din peste 20 de experti, CPESGR a demarat programul „Ghid pentru implementarea ESG in Romania", care implica editarea si publicarea a peste 12 volume, in limba romana si engleza. In prezent, se lucreaza la Volumul I, „Definirea si intelegerea termenilor ESG", care este programat sa apara in prima parte a anului 2024.
"Intr-un context macroeconomic turbulent si plin de provocari, CPESGR doreste sa contribuie semnificativ la performanta companiilor si cresterea gradului de rezilienta a mediului de afaceri romanesc, prin valorificarea principiilor ESG. Suntem convinsi ca eforturile si investitiile necesare pentru indeplinirea cerintelor de reglementare ESG vor fi depasite de oportunitatile si beneficiile pentru fiecare business. Potrivit legislatiei in vigoare, patronatul este singura forma asociativa din mediul de afaceri cu atributii legale de influentare sau modelare a factorilor de macromediu prin mecanismele de dialog social, avand dreptul de initiativa legislativa si atributul de reprezentare a mediului de afaceri. Dorim sa ne folosim din plin de aceste parghii, pentru a crea premisele unei cresteri durabile a mediului de afaceri din Romania", a declarat Cezar Iulian Armasu, Director General al Consiliul Patronatelor ESG din Romania.
 
 
Pentru 2024, Consiliul isi propune continuarea programului cu derulare continua, „Dezvoltarea si formarea pietei fortei de munca in domeniul IT", care aduce impreuna companii cu interese similare in reducerea deficitului de forta de munca cu furnizori de servicii specifice de business (formare profesionala, dezvoltare resurse umane, servicii de management si consultanta) si solutii de finantare, pentru a obtine un beneficiu relevant pentru toti participantii si un rezultat cu impact intr-o piata a fortei de munca specifica acestui  domeniu de activitate.
Intre proiectele noi, se vor regasi lansarea: (1) clubului de afaceri „Bucharest Business Club & Connections by cpsegr.ro"; (2) evenimente de networking; (3) share experience meetings si (4) programe de formare si dezvoltare profesionala.
In primele sase luni de functionare, CPESGR a ajuns la 35 de membri, iar pentru anul viitor vizeaza, ca obiective de dezvoltare organizationala: (1) sa ajunga la un numar de 1.200 de membri; (2) sa deschida structuri organizatorice in cel putin 10 orase importante din Romania; si (3) sa se afilieze la 10 organizatii asociative romanesti si 5 internationale.

Din aceeasi categorie

16 Iul 13:27 | AVOCAT: Dezvoltatorii imobiliari iau masuri drastice in lupta cu TVA
14 Iul 11:33 | Allianz Trade: Cum gestioneaza companiile europene si americane razboiul comercial
11 Iul 12:36 | Restituirea unor sume platite la Fondul de Tranzitie Energetica, o corectare ratata
11 Iul 12:55 | Tranzactii de 2,7 miliarde euro pe piata de M&A din Romania, in primul semestru
09 Iul 16:53 | Reglementare a concesionarii terenurilor pentru productia de energie regenerabila
04 Iul 13:38 | Singura certitudine in economia din 2025 este ca nicio firma nu va rezista singura
03 Iul 12:01 | NAI: 4 efecte contrare ale majorarii TVA, care duc la scaderea incasarilor bugetare
27 Iun 11:46 | ANALIZA: La fiecare 1 milion de euro profit al firmelor, statul ia 300.000 de euro
26 Iun 11:00 | HIDROSERV iese din insolventa si se pregateste pentru noi perspective de crestere
25 Iun 16:49 | CC Tax: Se impune o discutie serioasa asupra eficientei si bunei-credinte a ANAF
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA