Vineri, 25 Aprilie 2025
RO EN

CNADNR a demarat procesul de restructurare, prin taierea de posturi

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a decis reducerea a 68 de posturi de conducere din cadrul institutiei, care vor fi trecute pe posturi de executie, la nivel central si regional. Noua organigrama devine aplicabila de la data de 9 mai 2016, fiind aprobata deja de conducerea companiei de drumuri si reprezinta un aspect deosebit de important al procesului de restructurare, reprofesionalizare, transparenta decizionala si performanta manageriala demarat de autoritati la nivelul companiei de stat. Printre deciziile impuse de acest proces de restructurare se mai afla infiintarea Directiei de Proiectare din cadrul CNADNR si a unui Departament de Control, care sa includa un Serviciu CFG (Control Financiar de Gestiune) si un Serviciu de Control Intern, precum si crearea unor Unitati de Implementare a Proiectelor (UIP), subordonate atat conducerii regionalelor, cat si directiei de implementare din cadrul CNADNR Central. "Organigrama elaborata si aprobata are drept scop perfectionarea structurii organizatorice, care sa determine o mai mare flexibilitate in actiune, la implementarea deciziei, la apropierea conducerii de structura de executie, la eliminarea nivelurilor intermediare si cresterea performantelor manageriale, atat la nivel central, cat si in regionale (…). Chiar daca transparentizarea nu este o structura organizatorica in cadrul companiei de drumuri, aceasta va fi instituita la nivelul tuturor directiilor din cadrul CNADNR. Procesul de transparentizare va fi generalizat si in permanenta monitorizat. Asa cum am mai spus, performanta manageriala poate fi obtinuta printr-o buna pregatire a personalului si printr-o buna asezare a personalului calificat. In aceasta privinta, ne punem speranta ca ocuparea posturilor prin concurs, pe criterii clare, bine stabilite, vor determina rezultatele asteptate. Cu aceasta noua organigrama, CNADNR poate trece intr-o noua etapa, in care accentul sa fie pus pe rezultate. Consider ca, odata cu intrarea in vigoare a organigramei, vom reusi sa relansam managementul companiei, care sa poata fi vazut prin proiecte finalizate", a declarat Catalin Homor, directorul general al CNADNR SA.
Reorganizarea companiei a fost un obiectiv dezvoltat in paralel cu activitatea de deblocare a proiectelor de infrastructura, dar si odata cu elaborarea Ordonantei nr. 7/2016 privind unele masuri pentru accelerarea implementarii planurilor de infrastructura transeuropeana de transport si cu implementarea masurilor acesteia.
La preluarea mandatului de catre actuala conducere a CNADNR (la finele anului 2015) se inregistrau anumite blocaje tehnico-economice ale proiectelor aflate in derulare, printre cauzele care au determinat aceste deficiente aflandu-se existenta unui numar mare de personal cu functii de conducere, dublarea nejustificata a unor atributii si responsabilitati, lipsa unei structuri de monitorizare a proiectelor, activitate limitata in domeniul controlului, lipsa unui departament specializat in proiectare si cercetare, insuficienta numarului de Unitati de Implementare atat pentru autostrazi, cat si pentru drumurile nationale, precum si transparentizarea incipienta a procesului si mecanismului decizional si de conducere. 

Din aceeasi categorie

15 Apr 13:53 | Avocat: Companiile se organizeaza in holdinguri pentru a plati impozite mai mici
15 Apr 13:17 | Schimbare de atitudine in randul managerilor romani: economia globala pierde teren
14 Apr 12:53 | Firmele, tentate sa transforme salariatii in colaboratori ca sa scada cheltuielile
11 Apr 11:46 | FIC: Companiile cu capital strain au realizat afaceri cumulate de 275 miliarde euro
08 Apr 09:46 | CC Tax Advisory: Colectarea disperata desfasurata de ANAF poate duce la abuzuri
31 Mar 17:09 | MAZARS: Noi reglementari fiscale si contabile de care companiile trebuie sa tina cont
28 Mar 12:38 | PWC: Romania trebuie sa redefineasca modelul economic pentru a continua cresterea
21 Mar 11:59 | Concurenta crescuta si factorii geopolitici pot incetini dezvoltarea companiilor
19 Mar 11:56 | Consiliul Concurentei analizeaza preluarea ZG Timber Sebes de catre Kronospan
17 Mar 10:07 | CITR sustine concordatul preventiv, ca solutie de reducere a impactului insolventei
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel: 021-336.04.16
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA