Duminică, 23 Februarie 2025
RO EN

CITR faciliteaza vanzarea fabricii de sarma Dan Steel catre Intertranscom Buhusi

Fabrica de sarma Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflata in procedura de faliment, a fost vanduta, in cadrul unei licitatii publice, pentru suma de 7,5 milioane de euro, catre Intertranscom Impex SRL, producator de plasa sudata din Bacau. Noul proprietar planuieste sa reporneasca productia si sa retransforme fabrica intr-unul dintre principalii angajatori in Beclean.
"Am reusit, in urma unui proces amplu si riguros, sa identificam investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie in industria metalurgica. Prin aceasta tranzactie de succes, setam premisele pentru continuarea dezvoltarii eficiente a industriei metalurgice din Romania si reusim sa salvam inca un obiectiv important din istoria afacerilor romanesti”, declara Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.
Fabrica vanduta se afla pe strada Valea Viilor nr. 3, in localitatea Beclean, judetul Bistrita-Nasaud. Activul este reprezentat de fabrica de productie a sarmelor tari si moi, respectiv produse derivate din sarma, plase sudate, cuie, panouri de gard, sarma ghimpata, si este compus din teren de 406.606 mp, constructii si echipamentele aferente.
CITR Filiala Cluj impreuna cu Prime Insolv Practice, in calitate de lichidatori judiciari, au organizat licitatia in data de 25 ianuarie 2024, ora 14.00, la sediul Prime  Insolv  Practice SPRL, situat in Bucuresti, Bulevardul Aviatorilor nr. 52.
 
 
Infiintata in 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate productia de metale feroase, sub forme primare si de feroaliaje (cuie, sarma zincata, sarma impletita, plasa sudata, panouri etc), destinate atat pietei interne, cat si celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate in special sectorului constructiilor si al agriculturii, precum si altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum. Declinul cifrei de afaceri a inceput in anul 2017 cand diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum si la cresterea semnificativa a gradului de indatorare. Nu in ultimul rand, masurile impuse in anul 2018 de Comisia Europeana asupra importurilor unor categorii de produse apartinand industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA sa isi asigure materia prima din cadrul UE, in conditii contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, si cu plata in avans, ceea ce a creat o presiune suplimentara asupra situatiei financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.
***
CITR este liderul pietei de insolventa si restructurare din Romania inca din 2008. Cu o experienta de peste 22 de ani pe piata insolventei si peste 1.100 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CITR administreaza anual un patrimoniu de 1 miliard de euro si distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, in misiunea sa de a salva valoarea din companiile romanesti de impact.
CITR este o companie Impetum Group, primul grup romanesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapa din viata unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv in economie.
Prime Insolv Practice SPRL este o echipa dinamica, concentrata spre diverse strategii aplicate personalizat pentru fiecare debitor in parte pentru a finaliza cu succes proiectul si a ajunge la dezideratele propuse. Prime Insolv Practice SPRL a demonstrat capacitatile sale de administrator / lichidator judiciar prin gestionarea a peste 200 de proceduri de insolventa aplicata societatilor al caror obiect de activitate era specific unor domenii economice variate. In desfasurarea activitatii Prime Insolv Practice SPRL acorda o atentie deosebita analizarii activitatii debitorului pentru a putea identifica surse de redresare si optiunile strategice corespunzatoare pentru reabilitarea afacerii, incercand sa obtina acceptul creditorilor si al celorlalte parti interesate, iar atunci cand acest lucru nu este posibil ofera solutii optime de lichidare a activului debitorului pentru acoperirea in cat mai mare masura a masei pasive.

Din aceeasi categorie

21 Feb 10:15 | Vanzarea afacerii catre mai multi cumparatori: gestionarea eficienta a transferului
21 Feb 10:26 | MAZARS: Romania ramane pe locul 3 in topul destinatiilor preferate pentru investitii
20 Feb 13:06 | Somatia fiscala ANAF si riscul de 6 ani de inchisoare: justitie fiscala sau abuz?
20 Feb 11:56 | Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe constructiilor de locuinte
20 Feb 06:25 | ASEMER: Pe piata rezidentiala din Romania, va prima aspectul credibilitatii
17 Feb 15:47 | AHK: Schimburile comerciale romano-germane au depasit 42 miliarde euro anul trecut
12 Feb 11:57 | BEI: Companiile iau masuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera
03 Feb 13:53 | CITR: Nordis Management in insolventa - stadiul procedurii si scenarii de redresare
03 Feb 11:17 | Clifford Chance Badea si-a extins echipa datorita cresterii activitatii in energie
29 Ian 13:51 | KeysFin: Numarul de insolvente, suspendari si radieri de companii a crescut in 2024
Image
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA