
Din Consiliu vor face parte cate doi reprezentanti ai MFP, Consiliului Concurentei, Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si ai Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA), activitatea acestora urmand a se desfasura in sedinte semestriale, pe baza unui program tematic anual sau cand este considerat necesar.
Presedinte al Consiliului interinstitutional va fi unul dintre reprezentantii MFP, numit prin ordin al ministrului respectiv, iar secretariatul si suportul logistic necesar sunt asigurate de Consiliul Concurentei. La lucrarile noii institutii pot participa, in calitate de invitati, fara a avea drept de vot, reprezentanti ai organizatiilor societatii civile si profesionale cu rol de autoreglementare in domeniu, care ar putea contribui la solutionarea unor probleme aflate pe ordinea de zi.
Consiliul va fi un organism consultativ, nepermanent si fara personalitate juridica si are drept scop definirea si implementarea politicilor publice in domeniul combaterii concurentei neloiale.
Proiectul de act normativ se afla in consultare publica. Click aici!